Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Όταν τρώμε δεν μιλάμε




Οικονομολόγοι, αναλυτές πάσης φύσεως, και φυσικά δεκάδες ειδικοί-θαμώνες καφενείου που για κάποιο λόγο έχουν πρόσβαση σε top secret πληροφορίες που ούτε οι ταξιτζήδες ξέρουν, βιώνουν τα 15 λεπτά φήμης τους με την οικονομική κρίση. Μετά τους γιατρούς και τον ΠΟΥ με την απολαυστική καταστροφολογία για τους χοίρους, ήρθε η σειρά νέων ειδικοτήτων. Μόνο που στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης, οι ίδιες οι αναλύσεις δημιουργούν το φαινόμενο. Κάτι ανάλογο με το να αρρωσταίνεις ενώ ο γιατρός περιγράφει τα συμπτώματα.

Οι διάφορες κρίσεις (σεισμοί, επιδημίες κλπ), αποκαλύπτουν πόσοι, τελικά, άριστα πληροφορημένοι κρυφοί ειδικοί υπάρχουν. Την περίοδο του μεγάλου σεισμού στην Αθήνα άκουσα κάποιον σε ένα μπαρ να αναμεταδίδει νέα του ξάδελφού του ότι τα γουρούνια του σκούζανε στη Θήβα, άρα να περιμένουμε μεγάλο σεισμό. Σπουδαίοι σεισμογράφοι τα γουρούνια, ιδιώς αν ο ξάδελφος τα κυνηγούσε να τα σφάξει.

Να αναρωτηθούμε όμως γιατί πάνε τα πράγματα κατά διαόλου, ειδικά στη χώρα των ειδικών; Απλή ερώτηση, στα όρια της μπαναλιτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου