Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

iParatamas




Με χαρούλες άρχισε η εβδομάδα για την βιομηχανία του ψηφιακού βιβλίου: ένα νέο πρόγραμμα για το iΦόουν (μικρός υπολογιστής αυτιού) μας δίνει πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες για βιβλία που έχουμε ήδη αγοράσει, όπως για παράδειγμα βιογραφικά στοιχεία των ηρώων του μυθιστορήματος, σημειώσεις του συγγραφέα, τι τρώει όταν γράφει, αν φοράει παντόφλες κλπ. Δεν είναι δα και τόσο περίεργο που τα βιβλία που διατίθενται ως apps για το iΦόουν "ξεπέρασαν τα apps για παιχνίδια": τώρα και το βιβλίο είναι παιχνίδι.

"Ένα app μπορεί εύκολα να σου δώσει την εμπειρία της ανάγνωσης ενός πραγματικού βιβλίου. Άλλα αυτό δεν μας φαίνεται ιδιαίτερα συναρπαστικό" λένε οι ειδικοί, κυρίως ανεξήγητα χαρούμενοι μεσήλικες που ανακάλυψαν τις νέες τεχνολογίες αλλά δεν βρίσκουν τρόπο να τις ενσωματώσουν στην συναρπαστική ζωή τους.

Όλοι οι βιβλιάνθρωποι (ίσως και κάποιοι θεατράνθρωποι) περιμένουν επίσης με αγωνία το νέο app που θα μας δίνει τη δυνατότητα να ανασυγκροτούμε οποιοδήποτε βιβλίο όπως εμείς θα θέλαμε να είναι, ή πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερο. Γίνονται επίσης προσπάθειες κατασκευής ενός προγράμματος (το app 'Ήμουν και εγώ εκεί') που θα μας επιτρέπει να τοποθετούμε δικές μας εμβόλιμες προτάσεις σε οποιοδήποτε ψηφιοποιημένο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου