Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Το μωρό των Καννών



Ο Πολάνσκι δεν άντεξε άλλο τη σιωπή του σαλέ του στις Άλπεις και ζήτησε ίση μεταχείριση σε κείμενό του στην ιστοσελίδα του φίλου του BHL. Μα την ίση μεταχείριση επικαλούνται και όσοι θέλουν την εκδοσή του στις ΗΠΑ. Ατυχής, λοιπόν, η πρώτη κίνηση, εκτός και αν με ίση μεταχείριση εννοεί αυτή που αρμόζει σε όλες ανεξαιρέτως τις ιδιοφυίες.

Τώρα γιατί 29 κατασκευαστές ταινιών υπογράφουν ηρωικό κείμενο υποστήριξης (με τον Νικολά Πολ Στεφάν Σαρκοζί ντε Ναγκί-Μποκσά να παραδίδει επιστολή του Πολάνσκι στον Ομπάμα) σαν να πρόκειται για άδικη μεταχείριση κάποιου μεγάλου αγωνιστή, είναι άλλο θέμα. Κανένας δεν είπε 'πετάξτε τον στα κάτεργα'. Ωστόσο, η φασαρία που γίνεται μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα έχει θυμίζοντας ότι η όλη ιστορία αρχίζει όταν κατηγορήθηκε για σεξ με μια 13χρονη, στην οποία προηγουμένως λέγεται ότι έδωσε χάπια. Η επίσημη κατηγορία το 1978, τουλάχιστον σύμφωνα με μια από τις εκδοχές τις ιστορίας, ήταν βιασμός. Το κείμενο υποστήριξής του από τους συνάδελφούς του, όμως, αναφέρει 'ενταλμα σύλληψης για υπόθεση ηθικής'. Αυτή είναι και η μόνη, μάλλον χλιαρή και από υποχρέωση, αναφορά.

Αν η παρέα του (που μάλλον δεν θα έκανε το ίδιο για κάποιον nobody) κατέβαζε λίγο τους τόνους, καλό θα του έκανε γιατί έτσι χάνει την υποστήριξη πολλών που διαφορετικά μπορεί και να ήταν με το μέρος του.

(φωτό 42andpointless)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου