Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Το σοφτμπώλ της Έλενας




Μια αξιόλογη συζήτηση έχει φουντώσει στις σελίδες της Wall Street Journal σχετικά με το αν το softball είναι λεσβιακό άθλημα. Είναι η ίδια εφημερίδα που σε άλλες περιπτώσεις έχει ως χόμπι να δημοσιεύει οικονομικά κηδειόχαρτα για διάφορες χώρες, προσφάτως και της δικής μας.

Η επιστημονική αυτή συζήτηση, που αναδημοσιεύεται σε άλλα αξιόλογα έντυπα, άρχισε από μια φωτό της Elena Kagan, υποψήφιας για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, την ώρα που επιδίδεται στο εν λόγω σπορ. Κάποιοι είπαν ότι η δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας αποτελεί υπαινιγμό για τις ερωτικές προτιμήσεις της Elenaς.

Στην επιστημονική τοπολαλιά, η προτίμηση αυτή αποκαλείται και 'προσανατολισμός'. Ήδη έχει αρχίσει και η παραγωγή πυξίδων με τα τέσσερα σημεία του σεξορίζοντα, δηλαδή Hetero, Gay, Lesbian και Βi, με τους αντίστοιχους γεωγραφικούς συνδυασμούς HG, HL, LB, BH, κλπ, ανάλογα με την διεύθυνση του ανέμου (Εξαιρείται το BHL).

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ζήτημα μεταφέρθηκε και στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα συνέδρια για το φύλο του κάθε αθλήματος έκαναν την εμφάνισή τους με απίστευτη ταχύτητα και συχνότητα. Σε πρόσφατο συνέδριο δε, συζητήθηκε και το ακανθώδες θέμα του κατά πόσο το softball το παίζουν μόνο λεσβίες (ή μονό λεσβίες). Όπως επίσης και το ερώτημα - το οποίο κινδυνεύει να εξαφανιστεί σε μια από τις μαύρες οπές της ηθικής - αν η δεξιότητα στο συγκεκριμένο άθλημα θα μπορούσε να αποτελέσει τεστ 'λεσβίωσης'.

(φωτό yankodesign)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου