Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ο Μέγας Φιλικός



"Αυτά συμβαίνουν", δήλωσε ο αρχηγός των Σέρβων Krstic αφού είχε πετάξει την καρέκλα στον Μπουρούση, εννοώντας μάλλον ότι αυτά συμβαίνουν στους φιλικούς αγώνες. "Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ" είπε μετά, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές ποιο βράδυ εννοούσε. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να κλέψει την παράσταση, ιδίως από τη στιγμή που είχαν αρχίσει να γίνονται βαρετά τα αντρίκια χαστουκάκια Φώτση-Teodosic. Επίσης, από το βίντεο γίνεται απολύτως ξεκάθαρο ότι η ρίψη της καρέκλας ήταν όντως καθαρή κίνηση "αυτοάμυνας" (τον στρίμωξαν όλα αυτά τα ψηλά παλικάρια), όπως ισχυρίστηκε και ο Ivkovic.

"Απίστευτο", είπαν όσοι γνωρίζουν τον Krstic, "είναι μια χαρά παιδί, συνήθως είναι τόσο ήρεμος". Βέβαια, η ιδέα κάποιου ανθρώπου που τη μια είναι "τόσο ήρεμος" και την άλλη πετάει καρέκλες στα κεφάλια άλλων παικτών κάθε άλλο παρά καθησυχαστική είναι. Πιο καθησυχαστικό θα ήταν αν έλεγαν, "ναι, έχει ένα ζήτημα με τα νεύρα του". Μετά το συμβάν, o Αμερικάνος coach καλού-κακού εντείνει τις προετοιμασίες της ομάδας του, αναμένοντας τον δικό του φιλικό.

Ο,τι και να πει κανείς, το πιο απολαυστικό σημείο του περιστατικού είναι χωρίς αμφιβολία το βίντεο, με τους παίκτες να ραπίζονται με βραδεία οργή, καθώς ξεσπούν και παράπλευρες εστίες χαστουκιών, και, σε ορισμένες γωνίες του καρέ, απρόσμενων αγκαλιών.  Το sportscasting συνεχίζεται ακριβώς σαν να πρόκειται για αυτονόητη μετάλλαξη του μπάσκετ, με σχολιασμό και μικρές παρατηρήσεις για τις επιδόσεις του κάθε μονομάχου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου