Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ceci n'est pas une pipe



Ας δούμε κάποια από τα συμπεράσματα και τις εφαρμογές της έρευνας των Καναδών

1. Οι άντρες βρίσκουν ελκυστικές τις γυναίκες που χαμογελούν. Οι γυναίκες δεν βρίσκουν ελκυστικούς τους άντρες που χαμογελούν. 

Πιθανή εξήγηση: αν μια γυναίκα χαμογελάσει σε έναν άντρα, ο άντρας θεωρεί πολύ απλά ότι της αρέσει. Όταν ένας άντρας χαμογελάσει σε μια γυναίκα, η γυναίκα θεωρεί καθόλου απλά ότι κάτι άλλο θέλει. Δηλαδή, κάποιοι αλλά όχι κάποιες παίρνουν τα πράγματα τοις μετρητοίς. Ίσως από τότε που το μήλο δεν ήταν απλώς ένα μήλο.

2. Σύμφωνα με την έρευνα, η γκάμα του αποτελεσματικού φλερτ για τους άντρες έχει ως εξής (από το πιο αποτελεσματικό στο λιγότερο αποτελεσματικό): μελαγχολικός, ντροπαλός, χαρούμενος. 

Ας δούμε τώρα μια εφαρμογή: χαρούμενος (την είδε και του αρέσει), ντροπαλός (οι πρώτες κουβέντες απέτυχαν, αισθάνεται σαν πέφτουλας), μελαγχολικός (γιατί τον αγνοεί). 

Αλλά μια στιγμή... Δεν τον αγνοεί, αρχίζει να του μιλάει, επειδή είναι μελαγχολικός (άρα γίνεται λιγότερο μελαγχολικός). Του μιλάει ακόμα (λίγο ντροπαλός γιατί δεν το περίμενε). Τον ακουμπάει (χαρούμενος, αρχίζει να χαμογελάει). 

Τον αγνοεί.

φ Rex Dart's Guide to America


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου