Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τούρμπο & τουρμπίνα



Επεισόδιο της αστυνομικής σειράς CSI Miami: κάποια αστυνομικίνα - μπάρμπι αντιμετωπίζει προβλήμα ακοής και κλείνει ραντεβού με τον ωριλά. Είναι και αυτός μέλος της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας που για αισθητικούς λόγους αποτελείται αποκλειστικά από μέλη της αρίας φυλής. Εξαιρείται ο συμπαθής πρωταγωνιστής, ο οποίος έχει στοιχεία κανονικότητας αλλά για κάποιο λόγο μιλάει με τα μισόκλειστα μάτια της ημικρανίας.

Κάποια στιγμή ο ωριλάς αρχίζει να της εξηγεί ότι το πρόβλημα ακοής που αντιμετωπίζει οφείλεται στο γεγονός ότι στην προηγούμενη αποστολή της εξερράγη δίπλα της ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Επειδή η συγκεκριμένη σειρά έχει και ήπιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ο ωριλάς της εξηγεί και την πλήρη αιτιακή σχέση μεταξύ της έκρηξης και της προσωρινής κώφωσης της, με λεπτομερείς αναφορές στο τύμπανο, τον λαβύρινθο, τα οστάρια, τον κοχλία κλπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει εμβόλιμα μίνι-ντοκιμαντέρ. Σε άλλες σκηνές της ίδιας σειράς, οι αστυνομικοί μπορεί να σημαδεύουν τον ύποπτο που κρατάει μπαζούκας και είναι έτοιμος να ρίξει. Οι αστυνομικοί, φωνάζοντας ο ένας στον άλλο από την ένταση της στιγμής, ανταλλάσσουν πληροφορίες για το πώς αυτός είναι σίγουρα ο ύποπτος γιατί ταυτοποιήθηκε το DNA του, το οποίο συνήθως βρίσκεται πάνω σε ρούχα, μοκέτες, τρίχες, εφόσον βέβαια γίνει η κατάλληλη εργαστηριακή διαδικασία, με όργανα τελευταίας τεχνολογίας κλπ. Το μπαζούκας περιμένει μέχρι να λήξει αυτή η ανταλλαγή εγκυκλοπαιδικών γνώσεων.

Στο μεταξύ, επειδή η μπαρμπι φαίνεται παρ'όλα αυτά να μην καταλαβαίνει πώς η έκρηξη συνδέεται με την κώφωσή της, ο ωριλάς της λέει: 'είναι σαν να βάζεις το αυτί σου πάνω σε μια τουρμπίνα τη στιγμή που απογειώνεται το αεροπλάνο'. Τώρα φαίνεται να καταλαβαίνει. Το ίδιο βέβαια και εμείς, επειδή όλοι ξέρουμε πώς είναι να τρέχεις με το αυτί σου κολλημένο πάνω σε μια τουρμπίνα.

φ caught offside

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου