Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Elvis



Ο εκπληκτικός και ανεπαίσθητα πειραγμένος Costello

Τρίτη

Σηκωχέρης



Πάνω από 20 χρόνια με σηκωμένο χέρι. Ίσως για να το κρατήσει μακριά από την κάλπη. Αυτό είναι αγανάκτηση.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

King Tom



Όποιος το αντέξει, είναι πραγματικός φαν του Waits

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

+2



'Συμπληρώνουν ένα κενό'

Το Ειναι που είναι



"Είσαι ό,τι δηλώσεις" είχε πει ο Τσαρούχης. Ρήση με έξοχη αμφισημία μεταξύ του Είναι που είναι όσο ρηχό ή βαθύ όσο και μια δήλωση, και του Είναι ως προσωπική, ίσως και στιγμιαία, απόφαση. 

Μετά ήρθαν άλλα συνθήματα, λίγο εισαγόμενα, λίγο τσιμπημένα από το πνεύμα self-help και την εύθυμη φιλαυτία του. Η βασική ιδέα είναι ότι με λίγο μπιχεβιορισμό, ξεμπερδεύουμε με τις περίπλοκες αναλύσεις της ταυτότητας: "είσαι ο,τι τρως", "είσαι ό,τι διαβάζεις, φοράς, οδηγείς, ψωνίζεις". Μέσα σε αυτά μπαίνει εμβόλιμα και το "είσαι ό,τι λες" ή το "είσαι ό,τι κάνεις" που συνδυάζονται πολύ ωραία με ρεφλέξ του τύπου "δεν το εννοούσα έτσι", "ναι, αλλά κατά βάθος", "δεν είναι αυτό που φαίνεται", "άφησε με να σου εξηγήσω" και "δεν το'κανα εγώ".

Και γιατί όχι "είσαι ό,τι δεν κάνεις", ή ακόμα και το "είσαι ό,τι δεν λες", που μετατρέπει κάθε σιωπηλό στοχαστή σε γλάστρα.

φ Rex Dart's Guide to America
 

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ceci n'est pas une pipe



Ας δούμε κάποια από τα συμπεράσματα και τις εφαρμογές της έρευνας των Καναδών

1. Οι άντρες βρίσκουν ελκυστικές τις γυναίκες που χαμογελούν. Οι γυναίκες δεν βρίσκουν ελκυστικούς τους άντρες που χαμογελούν. 

Πιθανή εξήγηση: αν μια γυναίκα χαμογελάσει σε έναν άντρα, ο άντρας θεωρεί πολύ απλά ότι της αρέσει. Όταν ένας άντρας χαμογελάσει σε μια γυναίκα, η γυναίκα θεωρεί καθόλου απλά ότι κάτι άλλο θέλει. Δηλαδή, κάποιοι αλλά όχι κάποιες παίρνουν τα πράγματα τοις μετρητοίς. Ίσως από τότε που το μήλο δεν ήταν απλώς ένα μήλο.

2. Σύμφωνα με την έρευνα, η γκάμα του αποτελεσματικού φλερτ για τους άντρες έχει ως εξής (από το πιο αποτελεσματικό στο λιγότερο αποτελεσματικό): μελαγχολικός, ντροπαλός, χαρούμενος. 

Ας δούμε τώρα μια εφαρμογή: χαρούμενος (την είδε και του αρέσει), ντροπαλός (οι πρώτες κουβέντες απέτυχαν, αισθάνεται σαν πέφτουλας), μελαγχολικός (γιατί τον αγνοεί). 

Αλλά μια στιγμή... Δεν τον αγνοεί, αρχίζει να του μιλάει, επειδή είναι μελαγχολικός (άρα γίνεται λιγότερο μελαγχολικός). Του μιλάει ακόμα (λίγο ντροπαλός γιατί δεν το περίμενε). Τον ακουμπάει (χαρούμενος, αρχίζει να χαμογελάει). 

Τον αγνοεί.

φ Rex Dart's Guide to America


Ο κ. Ψώλτη


Χριστιανικό τηλεοπτικό μήνυμα.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ανίδρωτες

Shrimp Running On A Treadmill - Watch more Funny Videos

Νέες έρευνες, με πολλαπλές εφαρμογές στους ανθρώπους, έδειξαν ότι οι γαρίδες δεν ιδρώνουν ακόμα και μετά από έντονη γυμναστική σε διάδρομο.

Αμφιπλάκωμα



Πρόσφατα κάποιος είπε ότι μας κυβερνούν παιδιά που 'δεν πλακώθηκαν σε ένα αμφιθέατρο'. Πράγματι, όλοι αυτοί που πλακώθηκαν στα αμφιθέατρα και μίλησαν στα καφενεία, μια χαρά τα κατάφεραν ως πολιτικοί. Σήμερα υπάρχει μια σπάνια ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε όλοι στα καφενεία. Παιδιά ρωτάνε μανάδες, παππούδες τα εγγόνια τους, επιβάτες τους ταξιτζήδες, πελάτες τον καφετζή, αρκούδες τους θηριοδαμαστές τους, κάτι να μάθουν για το που πάμε. Άγνωστο γιατί ο ένας ρωτάει τον άλλο, αφού είμαστε όλοι ειδικοί. Καλύτερα όλοι ταυτόχρονα, ή σε γρήγορες ακατανόητες προτάσεις τη στιγμή που ο συνομιλητής πίνει μια γουλιά από τον καφέ του.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τούρμπο & τουρμπίνα



Επεισόδιο της αστυνομικής σειράς CSI Miami: κάποια αστυνομικίνα - μπάρμπι αντιμετωπίζει προβλήμα ακοής και κλείνει ραντεβού με τον ωριλά. Είναι και αυτός μέλος της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας που για αισθητικούς λόγους αποτελείται αποκλειστικά από μέλη της αρίας φυλής. Εξαιρείται ο συμπαθής πρωταγωνιστής, ο οποίος έχει στοιχεία κανονικότητας αλλά για κάποιο λόγο μιλάει με τα μισόκλειστα μάτια της ημικρανίας.

Κάποια στιγμή ο ωριλάς αρχίζει να της εξηγεί ότι το πρόβλημα ακοής που αντιμετωπίζει οφείλεται στο γεγονός ότι στην προηγούμενη αποστολή της εξερράγη δίπλα της ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Επειδή η συγκεκριμένη σειρά έχει και ήπιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ο ωριλάς της εξηγεί και την πλήρη αιτιακή σχέση μεταξύ της έκρηξης και της προσωρινής κώφωσης της, με λεπτομερείς αναφορές στο τύμπανο, τον λαβύρινθο, τα οστάρια, τον κοχλία κλπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει εμβόλιμα μίνι-ντοκιμαντέρ. Σε άλλες σκηνές της ίδιας σειράς, οι αστυνομικοί μπορεί να σημαδεύουν τον ύποπτο που κρατάει μπαζούκας και είναι έτοιμος να ρίξει. Οι αστυνομικοί, φωνάζοντας ο ένας στον άλλο από την ένταση της στιγμής, ανταλλάσσουν πληροφορίες για το πώς αυτός είναι σίγουρα ο ύποπτος γιατί ταυτοποιήθηκε το DNA του, το οποίο συνήθως βρίσκεται πάνω σε ρούχα, μοκέτες, τρίχες, εφόσον βέβαια γίνει η κατάλληλη εργαστηριακή διαδικασία, με όργανα τελευταίας τεχνολογίας κλπ. Το μπαζούκας περιμένει μέχρι να λήξει αυτή η ανταλλαγή εγκυκλοπαιδικών γνώσεων.

Στο μεταξύ, επειδή η μπαρμπι φαίνεται παρ'όλα αυτά να μην καταλαβαίνει πώς η έκρηξη συνδέεται με την κώφωσή της, ο ωριλάς της λέει: 'είναι σαν να βάζεις το αυτί σου πάνω σε μια τουρμπίνα τη στιγμή που απογειώνεται το αεροπλάνο'. Τώρα φαίνεται να καταλαβαίνει. Το ίδιο βέβαια και εμείς, επειδή όλοι ξέρουμε πώς είναι να τρέχεις με το αυτί σου κολλημένο πάνω σε μια τουρμπίνα.

φ caught offside

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Pasta del Sol


"Το μαύρισμά του, που μαρτυρούσε περισσότερο καρτερικότητα παρά καλοπέραση, ήταν χωρίς αμφιβολία προϊόν σολάριουμ. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετική εξήγηση για αυτήν την αταίριαστη συγκατοίκηση απρόσκοπτης επιδερμίδας και αγχωμένου βλέμματος. Μόνο το δέρμα του είχε πάει διακοπές. Οι λάμπες είχαν φροντίσει ώστε η επιδερμική καλοπέραση να είναι απολύτως ομοιόμορφη, αλείφοντας το νέο του δέρμα σε κάθε γωνία και οπή. Δεν ήταν ένα παρεμπιπτόντως μαύρισμα, μια παράπλευρη συνέπεια απαιτητικών και επιδέξιων δραστηριοτήτων κάτω από τον ήλιο. Όπως και τα σώματα του γυμναστηρίου, το μαύρισμά του ήταν ορφανό."

εικόνα (κι όμως, αναπνέει) If we don't, remember me

"Ξέρουμε ότι ξέρετε"


Χτυπάει το τηλέφωνο. Όταν το σηκώνει, ο Κολ ακούει μια φωνή που του λέει 'ξέρουμε ότι ξέρετε'. Πριν κλείσει η γραμμή, ακούγεται το μουσικό κομμάτι που ο Κολ μόλις έπαιξε στο σαξόφωνό του. Το σπίτι του έχει κοριούς.  Όπως και σε χιλιάδες άλλες ταινίες με ανώνυμα τηλεφωνήματα, ο Κολ κοιτάει το ακουστικό. Σκηνή από μια εξαιρετική ταινία πρώιμου Κόπολα.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Σούζες




Δωράκι για τους πετοφοβικούς μας φίλους

Ανατομία



Με χειροκίνητα links

(ευχαριστώ Alex)

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Υπερόπλα



Υποτίθεται ότι σήμερα είναι η Ημέρα της Κρίσης, σύμφωνα με τον εκατομμυριούχο πάστορα. Οι άθεοι, επειδή έχουν θέσει εαυτούς εκτός αγώνα, αναλαμβάνουν καθήκοντα φύλαξης ορφανών κατοικίδιων. 'Καλή επιτυχία' είναι μάλλον πιο κατάλληλη ευχή σε όσους γιορτάζουν σήμερα.

Στην επιστημονική φαντασία, η συντέλεια συχνά οφείλεται σε εισβολείς από άλλο πλανήτη. Δεν είναι ανάγκη να τους φανταστούμε με υπερόπλα, να αφήνουν τοξικά ζουμιά στο διάβα τους ή να παίρνουν τη μορφή κάποιου κοντινού προσώπου. Οι πλέον ανεπτυγμένοι κανονικά θα πρέπει να μπορούν να μεταλλαχθούν σε αδιάφορα καθημερινά αντικείμενα. Ο αρχηγός τους μπορεί να είναι μια οδοντόβουρτσα, μια σέλα ποδηλάτου, ένα πόμολο, το νύχι του ποδιού αυτού που κάθεται δίπλα μας. 

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κοσμικά



'Ο Παράδεισος είναι για όσους φοβούνται το σκοτάδι', λέει ο φυσικός και κοσμολόγος Stephen Hawking. 

'Σε ένα σύμπαν με 11 διαστάσεις και στοιχειώδη σωματίδια που 'δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί', δεν χωράει και ένας Παράδεισος;', τον ρωτάει ο Michael Wenham.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Παγωτό

Χμ



Πριν καιρό, έπιασαν τον κυβερνήτη να κανονίζει ραντεβού με πόρνη πολυτελείας. Εκτός από κυβερνήτης, ήταν και επικεφαλής επίλεκτης ομάδας καταπολέμησης του εγκλήματος. Επί μέρες μετά την αποκάλυψη, περιφερόταν και έκανε δηλώσεις μεταμέλειας αγκαζέ με τη σύζυγο, και οι δυο στα όρια του ενοχικού κλαυθμού - για ξεχωριστούς λόγους.

Ο Στρός Καν συνελήφθη με εντυπωσιακή ταχύτητα, περιφέρθηκε με χειροπέδες, είδε να απορρίπτεται η αίτηση απόδοσης χρηματικής εγγύησης και τώρα βρίσκεται στη φυλακή. Όλα αυτά πριν αποδειχτεί ότι τα πράγματα έγιναν όπως τα περιέγραψε το θύμα του.




Γράφουν ανάμεσά μας



Ο Στάλιν, σε διάλειμμα από άλλες δραστηριότητες, εμπνεύστηκε από τον Orson Wells. Πρότεινε λοιπόν στον ναζί γιατρό Μενγκελε, που ζούσε στη Νότιο Αμερική, να δημιουργήσει 'γκροτέσκους πιλότους παιδικού μεγέθους' που θα οδηγούσαν κλεμμένα αεροπλάνα, για να προκαλέσει σύγχυση στις ΗΠΑ. Ένας από αυτούς του πιλότους, με αφύσικα μεγάλο κεφάλι και μάτια, έπεσε κάπου στην Αμερική. Αυτοί που τον βρήκαν σαν τσιγαρισμένο ΕΤ, θεώρησαν φυσικά ότι ήταν εξωγήινος. Μόλις είχε δημιουργηθεί ο μύθος της Area 51.

Κάτι τέτοιο ισχυρίζεται η Annie Jacobsen ('ποια;', ρώτησε η μάνα της), στο βιβλίο με τον ίδιο τίτλο. Πράγματι φοβερό ότι ο κόσμος δεν διαβάζει πια βιβλία.

φ Unexplained Cinema

Εξαιρετική ιδέα


Δοκιμαστής ιδεών: έχουμε κάποια ιδέα; Τη λέμε, κοιτώντας την εικόνα.

Λίγη μουσική καλύτερα;


Όποιοι έχουν αντίθετη άποψη είναι 'βρώμικα σκουλήκια'. Στη βρισιά αποκαλύπτεται η αυτοεικόνα μας. Μας πιάνουν στα πράσα να κοιτάμε το καθρέφτη με καπέλο Ναπολέοντα. 

Απαιτεί το αποκλειστικό δικαίωμα να ορίζει τι σημαίνει ρατσισμός και αντισημιτισμός.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Mos Def





Κάτι απαλό για αρχή

φ XXLmag

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ιστορίες καθημερινής ύπαρξης






Και η μη νηστίσιμη εκδοχή του πίνακα

(ευχαριστώ Alex)

φ Running from everything

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Chanel Νούμερο



Ο εικονιζόμενος θα χρηματοδοτήσει την έκδοση των απάντων του Nietzsche - σε 12 τόμους. Αν μετά τους προσθέσει στην προσωπική του βιβλιοθήκη, θα έχει πλέον 300.012 βιβλία.

φ Star Snarks

Για τους γατόφιλους φίλους





(ευχαριστώ Σταύρο)

14ο Φεστιβάλ Αφάνας


Badu & Watts


φ FreddyO + Daily Picks and Flicks + Zimbio

(ευχαριστώ τον Alex για την τρίτη φωτό, αγνώστων στοιχείων)

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Νοηματική

Φλερτ






Περάσαμε υπέροχα

φ Blackwaxx

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Προσκυνηματικός τουρισμός



Ο J-P  και οι φίλοι του επηρέασαν πολλές και πολλούς σε αναπάντεχα σημεία του γαλαξία

(ευχαριστώ Alex)

φ Cake in 15

Kubrick

Crazy





Για κάποιο λόγο, ο σκηνοθέτης θέλει οπωσδήποτε να της φορέσει τα κέρατα στον τοίχο

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πού πας;



Βέγγος: "Πού πονάς;"
Ασθενής: "Από εδώ, μέχρι εδώ. Από εδώ, μέχρι εδώ..."

φ Bloglife

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Eels

0105





Γιατί, καλύτερο είναι αυτό απο την μπεμπε;
Ναι.

φ China Digital Times

Μπεμπε



Σπιτικό κούρεμα - προμελετημένη αντι-αισθητική (μας παίρνει, έχουμε νόστιμη φατσούλα) - άψογα δόντια, και άψογα οργισμένη φάτσα που συμπληρώνουν τα τατουάζ που επιδεικνύονται με διακριτικές περιστροφές του σώματος. Μουσική επιπέδου παιδικού πάρτι, τη στιγμή ακριβώς που τα λάτιν βάζουν και τους γονείς στο χορό. Τούρτα σοκολάτα, πορτοκαλάδες, τσιπς και μετά όλα μαζί σε αντίστροφη πορεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της νιώθει και αυτή υποχρεωμένη να τα βάλει με τους δημοσιογράφους. Πολύ της μόδας στους επαγγελματικούς κύκλους που τρέφονται από τη δημοσιογραφική προβολή. Οι δημοσιογράφοι τής 'προκαλούν αλλεργία', δηλώνει επιλέγοντας ένα απαξιωτικό σχήμα που ωστόσο της επιτρέπει να διατηρήσει έναν αποστασιοποιημένο μετα-πανκ ζαμανφουτισμό - περνώντας έμμεσα και το μήνυμα χρόνιας έκθεσης στο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον: η απαξίωση έχει σωματοποιηθεί, έχει γίνει αλλεργικό ρεφλέξ. Πάντως το σαιτ της δεν φαίνεται να φοβάται την αυτοπροβολή.

Γρήγορα όμως αναθεωρεί, με κάποια αγωνία, γιατί θυμάται ότι συνεντευξιάζεται: "έχω αλλεργία με τους δημοσιογράφους που προκαλούν αλλεργία". Λιγότερο αγέρωχο: ο ταυρομάχος μόλις έγινε σουβλατζής.  Ακολουθούν και άλλες πρωτότυπες δηλώσεις παβλοφικού προοδευτισμού: κατανοεί τη θέση των πειρατών της μουσικής, ακούει ροκ αλλά δεν επηρεάζεται (προτιμά τα φλαμένκο), τα ΜΜΕ τη χειραγωγούν. Επίσης, δεν ενημερώνεται για το μεταναστευτικό ή τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο. Άλλα έχει άποψη για το θέμα, που βασίζεται κυρίως στο πώς τα σωθικά της αντιλαμβάνονται την επικαιρότητα.

φ fuck yeah dementia