Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η Ένεση της Ίρμα-San

Πειράματα σε χρυσόψαρα στην Ιαπωνία δείχνουν ότι ο φόβος μπορεί να καταπολεμηθεί ενέσιμα, απενεργοποιώντας το σημείο του εγκεφάλου που τον παράγει.

Τα πειράματα δείχνουν επίσης ότι για κάθε είδος φόβου υπάρχει και το ανάλογο ενέσιμο αντίδοτο. Αρκεί βέβαια να μπορούμε να πούμε τι φοβόμαστε. Για τους ακαθόριστους φόβους και τις φοβίες, οι επιστήμονες συνιστούν όλο το φάσμα των ορών, μπας και μας πιάσει κάποιος. Αν δεν λειτουργήσει κανένας, τότε μάλλον φοβόμαστε τις ενέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, την πατήσαμε. Υπομονή μέχρι το υπόθετο.

Προσοχή επίσης στον ορό που θα διαλέξουμε: αν πχ φοβόμαστε το αεροπλάνο, δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε ένεση κατά της αγοραφοβίας. Τι σημασία έχει η καλή παρέα αν εξακολουθείς να πετάς με γουρλωμένα μάτια και την ταυτότητα σου στο στόμα.

Τέλος, μεγάλη προσοχή στο φόβο που θα επιλέξουμε να εξαλείψουμε. Κάποιοι φόβοι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι, όπως απέδειξαν πειράματα στην Ιαπωνία μεταξύ τουριστών και παλαιστών σούμο, χωρίς όμως να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα σχετικές λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου