Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Αγαπημένες Πράσινες



Το όνομα του συγκροτήματος το φώναξε πρώτη φορά κάποιος σε μια συναυλία, υποτίθεται ως βρισιά. Πριν γίνουν συγκρότημα, δεν ήξεραν να παίζουν. Κάποιοι λένε ότι ούτε και μετά. Ανήκουν στην κατηγορία Τσιγγανορόκ (Gypsie Rock), ενώ πολλοί είπαν ότι ήταν η γαλλική απάντηση στο αμερικάνικο Cowpunk και στα πασίγνωστα πλέον συγκροτήματα Absolute Whores, Dead Milkmen, Government Cheese, Nashville Pussy, Redneck Girlfriend, Supersuckers κα.

Ημέρα της Γης


Στην αρχαία Ρώμη, όπως αναφέρει ένας από τους βιογράφους, ίσως ο Σουετώνιος, έκαναν αυστηρή νηστεία μια μέρα τον μήνα. Νερό και καμία ρόγα σταφυλάκι. Τις υπόλοιπες μέρες συνέχιζαν τα όργια.

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η νηστεία εξυπηρετούσε την συνέχιση των οργίων. Αν μίλαγε κανείς με οποιονδήποτε Ρωμαίο την ημέρα της νηστείας του, είναι σίγουρο ότι θα απέπνεε μια ιδέα ηθικής αυταρέσκειας και μπορεί και να αγόρευε υπέρ της υγιεινής διατροφής.

(εικόνα Disneyland Memorial Orgy από εδώ)

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Τεστ


"Αν θυμάσαι τι μουσική άκουγες όταν γεννήθηκε ο συνομιλητής σου, είσαι γέρος. Αν δε θυμάσαι, είσαι χούφταλο".

Νιλ Πόστον

(φωτό Mayan Handball Court)

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Perelman


«Μ’ενοχλείτε. Μαζεύω μανιτάρια». Ο Grigori Perelman - μαθηματική διάνοια που έλυσε την εικασία του Poincare αλλά αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων - σε δημοσιογράφο που κατάφερε να τον εντοπίσει.

Έχει εγκαταλείψει τα μαθηματικά και τη διδασκαλία, και ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αγία Πετρούπολη με τη μαμά του, την αδελφή του και πολλές κατσαρίδες. Τα λίγα που έχει να πει τα λέει πίσω από την πόρτα του διαμερίσματος, η οποία παραμένει κλειστή για οποιονδήποτε επισκέπτη.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται στα σχετικά άρθρα είναι αν μάζευε μανιτάρια μέσα στο σπίτι του.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Beck



Και λίγος ακόμα Beck, με μουσική που φέρνει σε Soundgarden και φωνη που θυμίζει λίγο το στυλ 'τραγουδάω ξαπλωμένος' του μακαρίτη του Cobain. Ωραίες εικόνες, με τον πρωταγωνιστή να έχει το ύφος κάποιου που αρχίζει να θυμάται τι έκανε το προηγούμενο βράδυ.

(από εδώ)

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Clap Hands, Γλέντια Αρ Κάμινγκ



Και ξαφνικά ήρθε ένας τύπος με μια κιθάρα και δεν μας άφηνε να φάμε

(από εδώ)

Tom Waits



Αύριο κλειστό το κέντρο. Θα μιλήσει ο Tom.

(από εδώ)

Η Ένεση της Ίρμα-San

Πειράματα σε χρυσόψαρα στην Ιαπωνία δείχνουν ότι ο φόβος μπορεί να καταπολεμηθεί ενέσιμα, απενεργοποιώντας το σημείο του εγκεφάλου που τον παράγει.

Τα πειράματα δείχνουν επίσης ότι για κάθε είδος φόβου υπάρχει και το ανάλογο ενέσιμο αντίδοτο. Αρκεί βέβαια να μπορούμε να πούμε τι φοβόμαστε. Για τους ακαθόριστους φόβους και τις φοβίες, οι επιστήμονες συνιστούν όλο το φάσμα των ορών, μπας και μας πιάσει κάποιος. Αν δεν λειτουργήσει κανένας, τότε μάλλον φοβόμαστε τις ενέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, την πατήσαμε. Υπομονή μέχρι το υπόθετο.

Προσοχή επίσης στον ορό που θα διαλέξουμε: αν πχ φοβόμαστε το αεροπλάνο, δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε ένεση κατά της αγοραφοβίας. Τι σημασία έχει η καλή παρέα αν εξακολουθείς να πετάς με γουρλωμένα μάτια και την ταυτότητα σου στο στόμα.

Τέλος, μεγάλη προσοχή στο φόβο που θα επιλέξουμε να εξαλείψουμε. Κάποιοι φόβοι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι, όπως απέδειξαν πειράματα στην Ιαπωνία μεταξύ τουριστών και παλαιστών σούμο, χωρίς όμως να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα σχετικές λεπτομέρειες.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αφοί Chemical



Κάτι πιο ήρεμο καθώς γέρνει η μέρα. Εκτός και αν προβλέπεται έξοδος, οπότε αυτό (παλιά δοκιμασμένη συνταγή-αντίδοτο στην αφόρητη ειτίλα που ζούμε, με τους βαλκανογοριλάκους να φοράνε v-neck + τριχίτσα και γυαλί με άσπρο σκελετό). Για να καταλάβετε τι σημαίνει επιστροφή στα 80ς, αυτό.

Από την ακατονόμαστη δεκαετία ίσως να προέρχεται και η μόδα που θέλει τις δεσποινίδες να φοράνε παντελόνι φόρμας και Nike τις Κυριακές για κάτι πιο χαλαρό - ενδυματολογική απόφαση ανάλογη με το να βγαίνεις με πιτζάμες και κοτλέ παντόφλες για να αγοράσεις εφημερίδα. Ίσως όμως καλύτερο από τη φόρμα adidas με αμάνικο μπλουζάκι και πολιτικό παπούτσι που έπαιξε πολύ στα κτελ τα καλοκαίρια της επάρατης δεκαετίας.

Πεθαίνω από πλήξη: Συγγραφείς

Από μικρός έγραφε ποίηση. Το πρώτο του βιβλίο, μια αυτοβιογραφία, το έγραψε πριν κλείσει τα 10. Όταν τα υπόλοιπα παιδάκια βλέπανε Λάσσι και μετά ψάχνανε να τη βρούνε πίσω από την τηλεόραση, αυτός διάβαζε Καντ. Και λοιπόν; Γιατί αυτή η μανία να επιδείξουμε πόσα χρόνια ασχολούμαστε; Ιδίως όταν πρόκειται για πράγματα που κρίνονται από το αποτέλεσμα - το οποίο μπορεί να είναι μέτριο παρά τους κόπους δεκαετιών. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο έντιμος κόπος δεν έχει καμία απολύτως σημασία, οπότε άσε το ξυνισμένο ύφος αυτού που θεωρεί ότι το σύμπαν του χρωστάει. Ρίξε τώρα καμία ιδέα και άσε το πόσα χρόνια είσαι φούρναρης.

ΥΓ Όταν περάσουν κάποια χρόνια και δεν έχεις γράψει αράδα, δεν είσαι συγγραφέας που κάνει άλλα, ή συγγραφέας που παλεύει με τη λευκή σελίδα. Είσαι απλώς ένας τύπος που έχει κόψει με το γράψιμο.

Φρέσκο ντόντο έχετε σήμερα;

Απογοητευτικά μάλλον τα νέα για μας τους οικο-μαχητές του πληκτρολογίου και τους ακτιβιστές του Fwd email ('προωθήστε το email αυτό σε όσους ξέρετε, στηρίξτε τα πολιτικά δικαιώματα της γίδας της Καμτσάτκα'): το διαδίκτυο είναι ίσως το μεγαλύτερο σούπερ-μάρκετ απειλούμενων ειδών.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Βιβλίο: Melissa Milgrom

"Νομίζω ότι μπορώ να φτιάξω το καναρίνι σου. Δεν θα τραγουδάει, αλλά νομίζω ότι μπορώ να το κάνω να φαίνεται σαν να μπορεί".

Ο Carl Akeley, διάσημος ταριχευτής, σε ηλικία 12 ετών παρηγορεί τον γείτονά του και εποφθαλμιά το νεκρό του καναρίνι. Από το βιβλίο της Melissa Milgrom, Still Life.

New Order



Ίσως το καλύτερο συγκρότημα έβερ - με το άμεσα αναγνωρίσιμο μπάσο

(με κάτι τέτοιες δηλώσεις αρχίζουν οι κόντρες επιπέδου ΚΨΜ)

(από εδώ)

Toilet 2: Ζίζεκ



"Με το που τραβάμε το καζανάκι, βρισκόμαστε μέσα στην ιδεολογία"

(από εδώ)

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Καθώς η Μέρα Τεντώνεται

'We have not yet made shoes that fit like sand
Nor clothes that fit like water
Nor thoughts that fit like air.
There is much to be done -'

(Arthur Dove, A Way to Look At Things)

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Thank God its PJ


Ποιός νοιάζεται για το αν είναι Παρασκευή

(από εδώ)

Artificial Stupitidy: Η Επιστροφή


Ευχαριστώ το Word και τον διορθωτή του που κατάλαβε άμεσα ότι θέλω να γράψω τη σπανιότατη λέξη 'λίγο'.

Ο Έρωτας στα Χρόνια της Πλήξης


Εργένηδες και μοναχές στην εμπροσθοφυλακή της καλής διατροφής. Αντίθετα με τα παντρεμένα ζευγάρια που τείνουν να είναι παχύσαρκα. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Ακολουθώντας μια μοναδική προσέγγιση που συνυφαίνει άρρηκτα τη μέθοδο freakonomics με την επιστημονική υπεραπλούστευση θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε: Το ρίχνουν στη μαγειρική; Ατέρμονη πλήξη; Δουλεύουν πιο πολύ σε καθιστικές δουλειές για να πάρουν αυτοκίνητο στην κοράκλα μόλις μπει πανεπιστήμιο (ή μηχανάρα στον γιο); Δεν τους ενδιαφέρει να είναι αρεστοί/ές (λογικό, από τη στιγμή που, Δαρβινικά μιλώντας, ο κύριος σκοπός έχει επιτευχθεί); Ή απλώς τρώνε όλο το φαγάκι που φτιάχνει η δεύτερη μαμά.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Darwin Has Not Left the Building

Οι γυναίκες σε χώρες με υψηλότερο προσδόκιμο ζωής προτιμούν άντρες με λιγότερο αρρενωπά χαρακτηριστικά - σε αντίθεση με τις χώρες με χαμηλότερο προσδόκιμο όπου προτιμούν πιο macho τύπους (κάτι τέτοιο λέει εδώ). Και στις δυο περιπτώσεις, τα κριτήρια είναι επενδυτικά αλλά διαφορετικού τύπου: ο λιγότερο αρρενωπός metrosexual έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι καλός πατέρας και οικογενειάρχης (όταν βέβαια δεν ασχολείται με τις κρέμες προσώπου του ή δεν κάνει solarium), ενω ο macho τύπος, ως γενετικά υπέρτερος, 'υπόσχεται' πιο δυνατά παιδιά (εκτός και αν του βγουν metrosexual οπότε τελειώνει εκεί το uber-σοι του).

Μόλις παν να γίνουν λίγο περίπλοκα τα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις, έρχεται ο Δαρβίνος με τους groupies του και μηδενίζουν το κοντέρ. Άκουσα κάπου ότι το εξελικτικό πλεονέκτημα του να είσαι διανοούμενος έγκειται στο να μπορείς να συνεννοηθείς με άλλους πνευματικά ομογάλακτούς σου χωρίς να καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι γρι.

Alain Ντ'αλλών


Δηλαδή τώρα πρέπει να ευχαριστήσουμε και από πάνω τις επιχειρήσεις που δεν μετακύλησαν την αύξηση ΦΠΑ στους πελάτες τους;
(φωτό από εδώ)

Και λίγο ακόμα Mittoo για να συνέλθουμε (με πολύ ωραίο βίντεο του beardfreak).

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Βρείτε τον δρόμο σας


Ένας ιδιαίτερα χρήσιμος χάρτης για κάθε μέρα της εβδομάδας. Δωρεάν το GPS για όσους θέλουν το ιχ τους να μοιάζει με ταξί.

Βιάστηκες να φύγεις από το Funky Kingston


Κυριακή. Μέρα για λίγο Mittoo. Και αύριο, εδώ που τα λέμε. Ιδίως αύριο.

Για περίπου το μέσο της εβδομάδας, προτείνω αυτό για να κρατηθούμε λίγο μέχρι το Σ-Κ.

Ας τραγουδήσουμε μαζί με τον Toots 'you gotta believe everTing I do'.

Ασε καλύτερα...άλλη φορά.

(Φωτό από εδώ)

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Περπατάς σαν σάψαλο, μου θες και σκάλες

Μετά από την παταγώδη επιτυχία της επίδειξης, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η τεχνολογία στο συγκεκριμένο τομέα έχει κάνει άλματα. Σκάλες-Ρομπότ: 1-0

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Artificial Stupitidy


Πράγματι, κάθε φορά που προσπαθώ να γράψω 'δεν', κάτι μέσα μου θέλει να γράψω 'ζεν'. Εξάλλου, η δεύτερη είναι πολύ πιο κοινή λέξη και έτσι ορθά ενεργοποιείται ο διορθωτής που, βέβαια, ξέρει καλύτερα τι θέλω να γράψω και, πάνω απ'όλα, τι σκέφτομαι.

Α-πορεία

Χτές η πορεία ήταν βουβή για όσους μένουν εκτός κέντρου: ΜΜΕ γιοκ. Τα έμαθαν όμως όσοι μένουν εκτός Ελλάδας από τα ξένα ΜΜΕ.

Εδώ είχαμε εφημερίδες με προχθεσινά νέα. Σήμερα έχουμε ΜΜΕ που αναφέρονται στα χθεσινά και εφημερίδες γιοκ.

Μια χαρά τα οργανώνουμε όλα για την καλύτερη διάδοση και επίτευξη των στόχων μας.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πεθαίνω από πλήξη: Σινεμά

Περίπτωση Α: Κάποιος από τους χαρακτήρες έχει μια τεράστια τρύπα στον θώρακα. Τον χτύπησαν με μπαζούκας. Σχεδόν επιπλέει σε μια λίμνη αίματος. Μια γυναίκα είναι σκυμμένη πάνω του με ύφος αστείρευτης κατανόησης και του χαιδεύει το σχεδόν κομμένο του κεφάλι. 'Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς', του λέει. Εννοεί ότι όλα θα πάνε καλά για την ίδια.

Περίπτωση Β: ο κακός (που ξέρουμε ήδη ποιός είναι γιατί είναι ο μόνος που καπνίζει) τραβάει πιστόλι. Για κάποιο λόγο το κρατάει πλάγια. Μάλλον επειδή είναι πολύ κακός.

Περίπτωση Γ: Βλέπουμε κάποιον nerd μπροστά σε οθόνη υπολογιστή να προσπαθεί να σπάσει κάποιον κωδικό. Η κάμερα ζουμάρει πάνω στην οθόνη για να δουν όλοι το μοναδικό αυτό θέαμα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουμε πιο προηγμένη τεχνολογία σπίτια μας. Στη συνέχεια, η κάμερα ζουμάρει πάνω στην οθόνη του υπολογιστή, που με τη σειρά του κάνει απανωτά ζουμ πάνω σε χάρτες.

Περίπτωση Δ: είναι πρωί. Δυό ντετέκτιβ μέσα σε ένα αυτοκίνητο, παρακολουθούν ένα σπίτι στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πίνουν καφέ και τρώνε ντόνατς. Τους βλέπουμε πάλι το βράδυ. Πίνουν καφέ και τρώνε ντόνατς. Little did they know οτι βρίσκονται έξω από το λάθος σπίτι.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Επιτέλους

Τυρί από γάλα γαιδάρας. Έρχεται να συμπληρώσει ένα τεράστιο κενό. Με το εξίσου εύγευστο όνομα 'Pule'.

Η Αγία και Χαμηλοβλεπούσα Wall Street

"Even after a 5 billion euro ($6.81 billion) bond sale last week eased fears that Greece would default on its debts, Wall Street still ranks the country among the world's most dangerous" (Forbes). Ενώ η Wall Street έχει αποδείξει περίτρανα πόσο ασφαλής είναι για τον κόσμο...

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η εκδίκηση του Κοέλιου


Αφιερωμένο σε όσους αγαπάνε τις γάτες, χωρίς αμφιβολία οι καλύτερες φίλες του ανθρώπου.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ανταπόκριση από τον κόσμο της σοφίας

Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να τ'αποκτήσεις. Εκτός και αν ο διπλανός σου θέλει πολύ να μην το αποκτήσεις. Οπότε το σύμπαν μπορεί να συνωμοτήσει μαζί του και άρα εναντίον σου. Την πάτησες. Ας πρόσεχες τι διάβαζες.
Ετσι για πλάκα, και για να δοκιμάσω τη θεωρία, λέω να θελήσω πολύ ο γειτονάς μου να αποκτήσει κάτι που δεν θέλει. Να δω πώς θα χρησιμοποιήσει τη μαγική φόρμουλα για να το ξεφορτωθεί.

Δηλαδή, όσοι πεινάνε δεν θέλουν αρκετά να φάνε;

Πάμε εκδρομή;


(από Studio Lindfors)

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Smiley



Ξύπνησε λίγο τσαλακωμένος σήμερα. Παρόλα αυτά, κατάφερε να σκάσει ένα χαμόγελο, έστω και ζαβό.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Solarium

Η κίνηση της πολυκατοικίας παρακολουθεί τον ήλιο, ιδιαίτερα βολικό για όσους κάνουν ηλιοθεραπεία στην ταράτσα. Πρόκειται για νεα μορφή οικο-αρχιτεκτονικής, με μόνο μειονέκτημα ότι τα έπιπλα σε κάθε διαμέρισμα μετακινούνται από τη μια άκρη στην άλλη ανάλογα με την κλίση. Το βράδυ ησυχάζουν τα πράγματα καθότι μετά τη δύση το κτίσμα επιστρέφει στην κάθετο και οι ένοικοι μπορούν να φάνε καμία σουπίτσα, ή να κάνουν κανένα ιαματικό μπάνιο σε κομπόστ. Μπορούν ακόμα και να αλλάξουν κάποιο λαμπτήρα οικολο-οικονομίας, δηλαδή από αυτούς που σε λούζουν επί 10 χρόνια με το υπέροχο φως τους και μετά όταν σπάνε δημιουργούν διασκεδαστικές μεταλλάξεις στο ζωικό βασίλειο.