Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Λαέ του κάτω Ουακικίου



Χαβάι φάιβ-ώου: τρεις, ενίοτε τέσσερις, διακριτές ύπο-ιστορίες στουμπωμένες σε μια συναρπαστική τηλεοπτική ώρα με παραλίες, φοινικόδεντρα, φονικά βράχια, υπερμεγέθη και μάλλον σαρκοβόρα άνθη. Η αστυνομική μονάδα, μια χούφτα μονίμως αγουροξυπνημένων αλλά γυμναστηριακά άψογων με επικεφαλής τον Μαγκάρετ - και βοηθό τον κοντό με τη γραβάτα - τρέχει πάνω κάτω στο νησί μπας και πιάσει κακούς και διεστραμμένους. Άλλα ό,τι και να κάνουν, πού θα πάνε, εκεί θα μείνουν, πέριξ της Χονολουλούς, αφού το νησί είναι όλο κι όλο σαν την Πελοπόννησο. Τα προάστια είναι απλώς ο Ειρηνικός.

Σε πρόσφατο επεισόδιο, ένας φωτογράφος με δέρμα τσιγαρόχαρτο από το σολάριουμ, χαϊμαλιά, αραιά μαλλιά και γλαρωμένο μάτι πέφτουλα (σαψαλέφηβος κατά το στιλ πολλών 40+) γίνεται κάρβουνο μέσα στο τροχόσπιτό του. Τα μοντέλα που λίγο πριν φωτογράφιζε τρέχουν να τον σώσουν σε slow motion. Ωστόσο, τα πάντα γύρω τους - και κυρίως η φωτιά - συνεχίζουν σε κανονικό χρόνο. Έπειτα, αφού έρθει η αστυνομία, δυο εξ'αυτών πατάνε και ένα μαλλιοτράβηγμα ζηλοτυπίας εις μνήμην του μακαρίτη. Λίγο πιο πέρα, ο Μαγκάρετ και Co, μετά από έντονο brainstorming, συμπεραίνει ότι η έκρηξη πρέπει σίγουρα να προκλήθηκε από κάτι εύφλεκτο. "Είχε εχθρούς το θύμα;", ξαφνικά ρωτάει ένας συνεργάτης του, σαν κάποιος να βρήκε επιτέλους το διακόπτη για το φως. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ανάκριση περιοριζόταν σε ερωτήσεις του τύπου "χρησιμοποιούσε μπατονέτες για τα αυτιά του;".

Ταυτόχρονα, ένας από τους αστυνομικούς έχει προβλήματα με τον θείο του, ο οποίος τσέπωσε χρήματα για να βοηθήσει μια θειά του, όμως ο ανιψιός θα πει ότι τα τσέπωσε ο ίδιος για να διασώσει την τιμή του θειού του, που ως έντιμος αστυνομικός επί 30 χρόνια έχει χώσει στο φρέσκο το μισό αρχιπέλαγος. Αν αμφισβητηθεί η ακεραιότητα του θειού, και άρα και το νομότυπο των συλλήψεών του, όλη αυτή η λέρα θα ξεχυθεί στους δρόμους, εν μέρει επειδή στο μεταξύ τα νησιά τους λόγω κλιματικής αλλαγής βυθίστηκαν στον πάτο του Ειρηνικού. Ο ανιψιός βρίσκει όμως τον μπελά του από έναν βλοσυρό δικαστή που φοράει, με παραπλανητική οικειότητα, κοντομάνικο πουκάμισο με μοτίβο από χαβανέζικα λουλούδια. Τώρα πρέπει να δανειστεί λεφτά από έναν ύποπτα φρεσκοξυρισμένο τύπο με μπλαζέ μαλλί που όμως είχε συλλάβει πριν το διαφημιστικό διάλειμμα. Γύρω οι μπράβοι του τοκογλύφου φαίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, αλλά αν πέταγες μια μπανάνα στο γκαζόν θα έπεφταν όλοι πάνω της να τη ξεφλουδίσουν.

Στο μεταξύ, μαθαίνουμε ότι η συμπαθέστατη και κομψά σέξι copwoman της υπόθεσης ήταν τσαμπιονγούμαν του σερφ σε μια άλλη ζωή. Τη στιγμή της καύσης του μπουγατσόβλακα στο τροχόσπιτο, βρίσκεται σε άλλη παραλία. Μιλάει με ένα παιδάκι που έχει κάποιο ζήτημα υγείας που περιγράφεται πλήρως σαν λήμμα της wikipedia. Αυτός που το περιγράφει είναι ο δάσκαλος του σερφ, ο οποίος φοράει χοντρό λευκό κολιέ σαν καλώδιο υψηλής τάσης και σχεδόν ολόσωμο τατουάζ. Μετά από εμπεριστατωμένη ιατρική διάγνωση, επιστρέφει στην προηγούμενη γλωσσική του ικανότητα που αποτελείται από οριακή άρθρωση και tribal χειρονομίες που όλοι προσποιούνται ότι καταλαβαίνουν. Είναι δίχως αμφιβολία ο uber-dude όλης της Χονολουλούς και του κάτω Ουακικίου. 

Εικόνα: National Geographic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου