Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Το μπικίνι της ανισότητας


 
«Σε αυτά τα πάρτι κυκλοφορούσαν χωρίς ρούχα, πώς να διακρίνει ανάμεσα σε μια γυμνή πόρνη και τις υπόλοιπες γυμνές γυναίκεςείπε πρόσφατα ο δικηγόρος του DSK σε μια προσπάθεια υπεράσπισής του (Έθνος).

Όλο και κάποιος θα βρεθεί που είδε εκείνο το ντοκιμαντέρ και ξέρει ότι σύμφωνα με το παγανιστικό ημερολόγιο που βασίζεται στο κύκλο ζωής της φράπας, αύριο είναι πρωτοχρονιάΣτον πλανήτη Γη ωστόσο το 2012 μόλις ξεκίνησε. Αν και οι αιτήσεις για καλύτερη δήλωση του έτους έχουν ήδη κλείσει από τότε που κάποιος δικανικός νους ξεστόμισε το παραπάνω.

Εκτός από ακλόνητο επιχείρημα υπεράσπισης, είναι και βαθύτατη φιλοσοφική διαπίστωση για το παράδοξο της μεταμφίεσης: αν δε θέλεις να καταλάβουν ποιός είσαι, βγάλ'τα όλα. Με καρναβαλίστικους όρους, είναι σαν να επιλέγουν όλοι την ίδια στολή. Περίπου.

Εδώ επιτέλους βλέπουμε και το βαθύτερο μήνυμα του γυμνισμού. Ολόγυμνος, και άρα απολύτως κρυμμένος, μπορεί κανείς να κάνει οτιδήποτε μπροστά στον Άλλο, ο οποίος είναι πλεον ο Ίδιος, ο Εαυτός του. Τέλος, είναι και ο λόγος που τα ζευγάρια γδύνονται που και που, για να έχουν την αίσθηση ότι γνωρίζουν και άλλο κόσμο.

Εικόνα: Polly-Vous Francais?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου