Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Foo Fighters

Τση μαϊμούς η φάρα






Η ειδησεογραφία μιας εβδομάδας - με λέξη αναζήτησης την "μαϊμού" - αποκαλύπτει τα ακόλουθα είδη πανίδας: επιδόματα "μαϊμού", δικαιούχοι "μαϊμού", φασόλια "μαϊμού", δωρεές "μαϊμού", προϊόντα "μαϊμού", ανάπηροι "μαϊμού", συνταξιούχοι "μαϊμού", εκτιμητές "μαϊμού", μηνύματα "μαϊμού", τυφλοί "μαϊμού", πορίσματα "μαϊμού", νοσοκόμοι "μαϊμού", ρούχα "μαϊμού", εργοστάσια "μαϊμού", ρυθμίσεις "μαϊμού", apple "μαϊμού", Βρετανοί "μαϊμού", αθλητές "μαϊμού", ψηφοφορίες "μαϊμού", γάμοι "μαϊμού", ο Πέπε και η Μαϊμού, δάνεια "μαϊμού", μαθητές "μαϊμού", τουρίστες "μαϊμού", πέναλτι "μαϊμού", παπούτσια "μαϊμού", υπότιτλοι "μαϊμού", και τηλεφωνικές γραμμές "μαϊμού".

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Έντονο Σ-Κ

 
 Παρασκευή & Δευτέρα

Εικόνα: Peta Pixel

Λαέ του κάτω Ουακικίου



Χαβάι φάιβ-ώου: τρεις, ενίοτε τέσσερις, διακριτές ύπο-ιστορίες στουμπωμένες σε μια συναρπαστική τηλεοπτική ώρα με παραλίες, φοινικόδεντρα, φονικά βράχια, υπερμεγέθη και μάλλον σαρκοβόρα άνθη. Η αστυνομική μονάδα, μια χούφτα μονίμως αγουροξυπνημένων αλλά γυμναστηριακά άψογων με επικεφαλής τον Μαγκάρετ - και βοηθό τον κοντό με τη γραβάτα - τρέχει πάνω κάτω στο νησί μπας και πιάσει κακούς και διεστραμμένους. Άλλα ό,τι και να κάνουν, πού θα πάνε, εκεί θα μείνουν, πέριξ της Χονολουλούς, αφού το νησί είναι όλο κι όλο σαν την Πελοπόννησο. Τα προάστια είναι απλώς ο Ειρηνικός.

Σε πρόσφατο επεισόδιο, ένας φωτογράφος με δέρμα τσιγαρόχαρτο από το σολάριουμ, χαϊμαλιά, αραιά μαλλιά και γλαρωμένο μάτι πέφτουλα (σαψαλέφηβος κατά το στιλ πολλών 40+) γίνεται κάρβουνο μέσα στο τροχόσπιτό του. Τα μοντέλα που λίγο πριν φωτογράφιζε τρέχουν να τον σώσουν σε slow motion. Ωστόσο, τα πάντα γύρω τους - και κυρίως η φωτιά - συνεχίζουν σε κανονικό χρόνο. Έπειτα, αφού έρθει η αστυνομία, δυο εξ'αυτών πατάνε και ένα μαλλιοτράβηγμα ζηλοτυπίας εις μνήμην του μακαρίτη. Λίγο πιο πέρα, ο Μαγκάρετ και Co, μετά από έντονο brainstorming, συμπεραίνει ότι η έκρηξη πρέπει σίγουρα να προκλήθηκε από κάτι εύφλεκτο. "Είχε εχθρούς το θύμα;", ξαφνικά ρωτάει ένας συνεργάτης του, σαν κάποιος να βρήκε επιτέλους το διακόπτη για το φως. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ανάκριση περιοριζόταν σε ερωτήσεις του τύπου "χρησιμοποιούσε μπατονέτες για τα αυτιά του;".

Ταυτόχρονα, ένας από τους αστυνομικούς έχει προβλήματα με τον θείο του, ο οποίος τσέπωσε χρήματα για να βοηθήσει μια θειά του, όμως ο ανιψιός θα πει ότι τα τσέπωσε ο ίδιος για να διασώσει την τιμή του θειού του, που ως έντιμος αστυνομικός επί 30 χρόνια έχει χώσει στο φρέσκο το μισό αρχιπέλαγος. Αν αμφισβητηθεί η ακεραιότητα του θειού, και άρα και το νομότυπο των συλλήψεών του, όλη αυτή η λέρα θα ξεχυθεί στους δρόμους, εν μέρει επειδή στο μεταξύ τα νησιά τους λόγω κλιματικής αλλαγής βυθίστηκαν στον πάτο του Ειρηνικού. Ο ανιψιός βρίσκει όμως τον μπελά του από έναν βλοσυρό δικαστή που φοράει, με παραπλανητική οικειότητα, κοντομάνικο πουκάμισο με μοτίβο από χαβανέζικα λουλούδια. Τώρα πρέπει να δανειστεί λεφτά από έναν ύποπτα φρεσκοξυρισμένο τύπο με μπλαζέ μαλλί που όμως είχε συλλάβει πριν το διαφημιστικό διάλειμμα. Γύρω οι μπράβοι του τοκογλύφου φαίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, αλλά αν πέταγες μια μπανάνα στο γκαζόν θα έπεφταν όλοι πάνω της να τη ξεφλουδίσουν.

Στο μεταξύ, μαθαίνουμε ότι η συμπαθέστατη και κομψά σέξι copwoman της υπόθεσης ήταν τσαμπιονγούμαν του σερφ σε μια άλλη ζωή. Τη στιγμή της καύσης του μπουγατσόβλακα στο τροχόσπιτο, βρίσκεται σε άλλη παραλία. Μιλάει με ένα παιδάκι που έχει κάποιο ζήτημα υγείας που περιγράφεται πλήρως σαν λήμμα της wikipedia. Αυτός που το περιγράφει είναι ο δάσκαλος του σερφ, ο οποίος φοράει χοντρό λευκό κολιέ σαν καλώδιο υψηλής τάσης και σχεδόν ολόσωμο τατουάζ. Μετά από εμπεριστατωμένη ιατρική διάγνωση, επιστρέφει στην προηγούμενη γλωσσική του ικανότητα που αποτελείται από οριακή άρθρωση και tribal χειρονομίες που όλοι προσποιούνται ότι καταλαβαίνουν. Είναι δίχως αμφιβολία ο uber-dude όλης της Χονολουλούς και του κάτω Ουακικίου. 

Εικόνα: National Geographic

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Μετά από ώρες

έφτασε επιτέλους στο στάδιο του καθρέφτη

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το μυαλό σου & μια μύγα, κοπρίτη

Νέες έρευνες (BBC), με ευρύτατες προεκτάσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας, έδειξαν ότι όταν οι μύγες βιώνουν ερωτική ακύρωση, το ρίχνουν στο ποτό. Επειδή μύγες και άνθρωποι έχουν το ίδιο νευροπεπτίδιο, ό,τι ισχύει για τις μύγες ισχύει και για μας. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι άνθρωποι και μύγες έλκονται από τα ίδια πράγματα, σύμφωνα με άλλες μελέτες που βασίστηκαν στο γεγονός ότι οι μύγες αλλά και οι άνθρωποι έχουν πόδια, που καμιά φορά τρίβουν.



Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Massive Attack



Bak Lava

Ύπουλη, πισώπλατη, λάβα

Εικόνα: Anticipated Stranger

Σε ευχαριστώ για τα αφράτα σου λόγια

Η καλύτερη τρόμπα μυαλού

Εικόνα: Hoppip


Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο καιρός πριν λίγο





Εικόνα: The Weather Stone

Totally Enormous Extinct Dinosaurs

Γουατέβερ



«Το κόμμα δεν θα είναι χυλός, με όργανα φυσαρμόνικα»

(Ακορντεόν;)

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Το μπικίνι της ανισότητας


 
«Σε αυτά τα πάρτι κυκλοφορούσαν χωρίς ρούχα, πώς να διακρίνει ανάμεσα σε μια γυμνή πόρνη και τις υπόλοιπες γυμνές γυναίκεςείπε πρόσφατα ο δικηγόρος του DSK σε μια προσπάθεια υπεράσπισής του (Έθνος).

Όλο και κάποιος θα βρεθεί που είδε εκείνο το ντοκιμαντέρ και ξέρει ότι σύμφωνα με το παγανιστικό ημερολόγιο που βασίζεται στο κύκλο ζωής της φράπας, αύριο είναι πρωτοχρονιάΣτον πλανήτη Γη ωστόσο το 2012 μόλις ξεκίνησε. Αν και οι αιτήσεις για καλύτερη δήλωση του έτους έχουν ήδη κλείσει από τότε που κάποιος δικανικός νους ξεστόμισε το παραπάνω.

Εκτός από ακλόνητο επιχείρημα υπεράσπισης, είναι και βαθύτατη φιλοσοφική διαπίστωση για το παράδοξο της μεταμφίεσης: αν δε θέλεις να καταλάβουν ποιός είσαι, βγάλ'τα όλα. Με καρναβαλίστικους όρους, είναι σαν να επιλέγουν όλοι την ίδια στολή. Περίπου.

Εδώ επιτέλους βλέπουμε και το βαθύτερο μήνυμα του γυμνισμού. Ολόγυμνος, και άρα απολύτως κρυμμένος, μπορεί κανείς να κάνει οτιδήποτε μπροστά στον Άλλο, ο οποίος είναι πλεον ο Ίδιος, ο Εαυτός του. Τέλος, είναι και ο λόγος που τα ζευγάρια γδύνονται που και που, για να έχουν την αίσθηση ότι γνωρίζουν και άλλο κόσμο.

Εικόνα: Polly-Vous Francais?