Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Υπερβολές


Υπάρχει σούπερ μαν, σούπερ σκύλος, σούπερ ποντίκι και ποιος ξέρει ποσα σούπερ άλλα. Όλα έχουν ιδιαίτερη δύναμη, φοράνε κάπες και πετάνε. Η τελευταία είναι η πιο εντυπωσιακή ιδιότητά τους, εκτός και αν είσαι σούπερ πουλί.

Εικόνα: it's not bad at all

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

The Shins

"Έρχεσαι συχνά εδώ;"



Κάποτε ήταν της μόδας να λέμε πόσο καλά νιώθουμε μετά από μια σάουνα. Η έμφαση ήταν στο ότι κάνουμε σάουνα και στο γεγονός ότι κατέχουμε την τέχνη των εξαιρετικών απολαύσεων. Οι μάστορες του είδους αναφέρονταν στη σάουνα σαν κάτι που πάντα έκαναν και που ευτυχώς ήρθε και στην Ελλάδα. Σε κοινωνικό επίπεδο, το μήνυμα ήταν ότι λόγω κοσμοπολιτισμού δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μοιραστούμε μια καυτή παράγκα με άλλα ημίγυμνα του είδους.

Τότε περίπου είχαν εμφανιστεί και οι πρώτοι σαουναλόγοι: φανατικοί που αν ήσουν αρκετά άτυχος θα σου περιέγραφαν όλη τη διαδικασία του πώς ανοίγουν οι πόροι, και ιδίως οι δικοί τους, και σε ποιες θερμοκρασίες. Ξαφνικά, το σαπούνι δεν αρκούσε. Ο ορθάνοιχτος πόρος ήταν το νέο μαύρο.

Σε ορισμένες χώρες, και ειδικά στις χώρες του μετέωρου σουρούπου, η σάουνα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Συνεπώς, δεν πρέπει να εκπλήσσει ότι κάποιες συναντήσεις γίνονται μέσα σε σάουνες, ακόμα και όταν η συζήτηση αφορά τις τύχες άλλων χωρών. Μάλιστα, το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι κάθιδροι μπορεί να μεταδώσει και μια αίσθηση της σοβαρότητας της κουβέντας. Έπειτα, μια συνάντηση με μόνο αξεσουάρ την πετσέτα γύρω από τη μέση δίνει και μια νότα πλατωνικού διαλόγου.

Εικόνα: Brooks Reynolds

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Θα ήθελα πολύ να θέλω

Εικόνα: someecards

Είμαστε όλοι γοργόνες


Δελφίνια, φάλαινες και άνθρωποι έχουν τον ίδιο βαθμό ευφυίας, "say experts". Άρα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα ("say experts"). Εξαιρούνται όσοι είναι λιγότερο έξυπνοι από τα δελφίνια ή τις φάλαινες.

Εικόνα: Cara Walz

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σκάκι

"Γιατί έχεις τις μαύρες σου σήμερα;"
"Γιατί δεν έχει γάλα;"

Εικόνα: Urban Moon Project

Δεν είστε ακόμα εδώ

Εικόνα: Carlos Bela

Ισότητα των φίλων

Όλοι;

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακάτικο daydream


Το μακρύ χέρι της Δευτέρας

Εικόνα: Bite

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πες ένα χρώμα στην τύχη


Στο Superman του 1978, πριν ακόμα γίνει σουρεαλιστική η ιδέα ότι ο Μάρλον Μπράντο ήταν πατέρας του, βλέπουμε ένα εκτενές φλερτ μεταξύ του ιδίου ως Clark Kent και της δημοσιογράφου Lois. Η Lois φυσικά δεν έχει καταλάβει ότι Superman=Clark Kent. Ας μην βιαστούμε να την κρίνουμε: ο δεύτερος έχει γίνει πραγματικά αγνώριστος φορώντας υπερμεγέθη γυαλιά όρασης. Βοηθάει βέβαια και το γεγονός ότι η Lois μάλλον έχει περιορισμένη παρατηρητικότητα: αν ξαφνικά έβαζε τα ίδια γυαλιά ο Superman, η Lois σίγουρα θα νόμιζε ότι είναι ο Clark Kent ντυμένος αποκριάτικα.

Πιστή στην φιλεκπαιδευτική παράδοση του Χόλιγουντ, αλλά και πολλών αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών, η ταινία θέλει να ψυχαγωγήσει αλλά και να επιμορφώσει. Για παράδειγμα, σε μια σκηνή όπου η Lois έχει βάλει τα καλά της και περιμένει τον Superman για δείπνο στο ρετιρέ-φυτώριο που διατηρεί, κάνει το λάθος να ανάψει τσιγάρο. Όμως, ο Superman, που έχει ήδη προσγειωθεί στο πρεβάζι ξεβολεύοντας κάτι περιστέρια, την κοιτάει συγκαταβατικά. 
"Ξέρω ..." λέει εκείνη "καρκίνος των πνευμόνων, έτσι;".  
Χωρίς να απαντήσει, και κυρίως χωρίς να τη ρωτήσει - δηλαδή στη ζούλα - ο Superman της κάνει στα γρήγορα μια ακτινογραφία στους πνεύμονες με το βλέμμα του. Εμείς βλέπουμε τους πνεύμονές της να φωτίζονται σαν δυο τεράστια φασόλια. 
"Ευτυχώς όχι ακόμα" της λέει, ξεκινώντας έτσι αυτή τη ρομαντική βραδιά. Λίγο μετά, με ελαφρύ σκέρτσο, η Lois θα τον ρωτήσει τι χρώμα βρακί φοράει (η Lois), μάλλον για να πειστεί ότι ο Superman έχει πράγματι διεισδυτικό βλέμμα. 
"Δεν βλέπω πίσω από τα φυτά που στέκεσαι" της λέει, πριν αυτή μετακινηθεί. Αν και η σκηνή περνάει στο ντούκου, ο Superman μόλις ηττήθηκε από μια φτέρη.

Σε άλλη, εξίσου επιμορφωτική σκηνή, ένα ελικόπτερο με την Lois μέσα, απογειώνεται από την ταράτσα ενός ουρανοξύστη. Για να βλέπουμε τόση ώρα την απογείωση ξέρουμε ότι κάτι κακό θα συμβεί. Δεν περνούν λοιπόν λίγα λεπτά και το πέδιλο του ελικοπτέρου μπλέκεται σε κάτι καλώδια. Μετά από δυο τρεις περιστροφές και τις απαραίτητες μικροεκρήξεις εδώ και εκεί, το ελικόπτερο κρέμεται πλέον στην άκρη του κτιρίου. Ο πιλότος είναι αναίσθητος, αλλά σφιχτά - και ίσως διδακτικά - δεμένος στη θέση του. Το κεφάλι του, όπως απαιτούν οι περιστάσεις τέτοιων σκηνών, έχει γείρει πάνω από τον πίνακα οργάνων. Η Lois όμως ουρλιάζει καθώς κρατιέται από το μοιραίο πέδιλο και προσπαθεί να κάνει μονόζυγο εκατοντάδες ίσως μέτρα πάνω από το έδαφος. Βλέπουμε τα πόδια της και τα κομψά παπουτσάκια της σε πρώτο πλάνο. Σε δεύτερο πλάνο το κενό και η κλασική σκηνή της αμερικάνικης λεωφόρου με τα αυτοκίνητα-σπιρτόκουτα να κινούνται στα δυο ρεύματα. Στο επίπεδο του δρόμου, κάποιοι ουρλιάζουν από τρόμο, άλλοι ίσως για συμπαράσταση. Όλοι - μα όλοι - στέκονται ακριβώς κάτω από το ελικόπτερο, που κάπου εκεί πάνω ψηλά κουνιέται σαν ετοιμόρροπο δόντι. 

Τέλος πάντων, η Lois κάποια στιγμή δεν αντέχει άλλο, αφήνει το πέδιλο, αρχίζει να πέφτει, στα μισά της διαδρομής προς τα κάτω την πιάνει ο Superman, μετά απλώνει το χέρι του (λες και θέλει να δει αν βρέχει) και πιάνει και το ελικόπτερο που ακολουθούσε τη Lois. Αφού την τοποθετήσει και πάλι στην κορυφή του ουρανοξύστη, της λέει "παρ'όλα αυτά, στατιστικά παραμένει το ασφαλέστερο μέσο". Λίγη ώρα μετά, ένα αεροπλάνο χάνει μια τουρμπίνα από κεραυνό.

Εικόνα: triumphant gamer

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλε εξερευνητή




Με το 4χ4 στην ταβέρνα.

Εικόνα Copyranter

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

St Germain

Del ---> "Κρίσιμη"

Ειδικά αν πρόκειται για συνάντηση, εβδομάδα, απόφαση, εξέλιξη κλπ κλπ

Προ-μεταμέλεια





Εικόνα:  Magic so tragic

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012