Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η άλλες ζωές της Shelley


Για κακή της τύχη, την Shelley Duvall την ξέρουμε κυρίως από το κινηματογραφικό αριστούργημα φρίκης, The Shining. Είναι αυτή με τα κολλημένα κορακίσια μαλλιά που ουρλιάζει επειδή ο Jack θέλει να μπει και αυτός στο μπάνιο. Στην ταινία έχει τον άχαρο ρόλο της συζύγου του Jack Nicholson, ο οποίος επωφελούμενος από την ησυχία του αχανούς ξενοδοχείου σε κάποια πυκνή αμερικάνικη εξοχή (από αυτές που κρύβουν καλύβες με αμίλητους και μουσάτους τύπους που κόβουν ξύλα), αρχίζει να γράφει το βιβλίο του. 

Το άχαρο της υπόθεσης δεν είναι το γεγονός ότι είναι σύζυγος επίδοξου συγγραφέα, αλλά ότι ο νους του Jack σιγά σιγά ξεχαρβαλώνεται με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αρχίσει να κυνηγάει την οικογένειά του με τσεκούρι. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τον γιο του, ο οποίος περνάει την ώρα του κάνοντας βόλτες με το τρίκυκλο και λαμβάνοντας μηνύματα από φανταστικούς φίλους, και ειδικότερα από τον Tony

Όμως η Shelley είχε και άλλη κινηματογραφική ζωή και θα ήταν άδικο να τη θυμόμαστε μόνο ως τρομαγμένη σύζυγο, όπως εξάλλου θα ήταν άδικο να θυμόμαστε τον Τζον Τραβόλτα μόνο ως τον τύπο με το αυτοκόλλητο άσπρο κοστούμι που χορεύει με τεντωμένους δείκτες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου