Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ήταν όλοι εκεί



Ο ομιλητής πραγματικά πάσχισε να εκφράσει την προσωπική του αλήθεια, αρχικά με το πονεμένο αλλά συνάμα και ναζιάρικο ύφος του παρεξηγημένου, έπειτα με την αυταρέσκεια περιθωριακού θρησκευτικού ηγέτη, με μύριες παραπομπές σε εδάφια νεκρών σοφών και εκτενή βιβλιογραφία, την οποία, δυστυχώς διάβασε και αυτή. Καταλήγοντας, λόγω πάθους, άρχισε να μιλάει εκτός σημειώσεων, κοιτώντας κατάματα το ακροατήριο - για την ακρίβεια, ακουμπώντας το βλέμμα του σε έναν άσχετο στην πρώτη σειρά που λόγω αγοραφοβίας γενικά δεν ερχόταν σε διαλέξεις. Το ακροατήριο παρακολουθούσε αποσβολωμένο. Στο τέλος σήκωσαν όλοι τα χέρια τους για να τον τιμήσουν με μια και μοναδική κίνηση, πριν συνωστιστούν προς την έξοδο.

Εικόνα: Marquis dePinkus 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το μεγάλο πήδημα προς τα πίσω


Και ενώ βρισκόμασταν στο υψηλότερο σημείο του πηδήματος, στο σημείο που μοιραία αρχίζει η μεγάλη κατρακύλα προς τη γη, ο Τζεφ μπήκε σε μια σκουληκότρυπα, σε μια μπουκαπόρτα του χωρόχρονου που κάποιος φαυλεπίφαυλος είχε αφήσει ανοιχτή, για να βγει αγνώριστος, άναρθρος αλλά και όμοιος με έναν μακροσυγγενή του που έζησε τότε που στα ποτάμια κυλούσε λάβα και οι σπορτιφ τύποι της εποχής έκαναν καυτά ντους.

Εικόνα: Style

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Chairlift



Ουροβόρος

Τόσο κοντά ποδαράκια, τι να τα κάνεις;

Κουρεμένο αβγό

Και άλλες 'ανεξήγητες' φωτογραφίες εδώ

(ευχαριστώ Άλεξ)

Εικόνα: Buzzfeed

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Νονούς





"Κάρλο ... ξέρεις ... σκεφτόμουν ... ότι αν βουλιάζαμε στο έδαφος ... θα βγαίναμε από τη άλλη πλευρά της Γης ανάποδα"

Εγώτητα

Όταν ο Εαυτός κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του Εγώ.

Εικόνα: Purposeless Survival

Μυρμηγκοκτόνος

Βάλε τουλάχιστον τα γυαλιά σου

Εικόνα: Gifs from movies

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Young Knives


(ευχαριστώ Άλεξ)

Μπανάνα και φιλότιμο

Τα παλιά καλά χρόνια διασκεδάζαμε

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ξεπαγιάσαμε

Όλοι; Όχι! Ο Γαλάτης διαβάζει εφημερίδα.
(ευχαριστώ Άλεξ)

Εικόνα: pxleyes

Η άλλες ζωές της Shelley


Για κακή της τύχη, την Shelley Duvall την ξέρουμε κυρίως από το κινηματογραφικό αριστούργημα φρίκης, The Shining. Είναι αυτή με τα κολλημένα κορακίσια μαλλιά που ουρλιάζει επειδή ο Jack θέλει να μπει και αυτός στο μπάνιο. Στην ταινία έχει τον άχαρο ρόλο της συζύγου του Jack Nicholson, ο οποίος επωφελούμενος από την ησυχία του αχανούς ξενοδοχείου σε κάποια πυκνή αμερικάνικη εξοχή (από αυτές που κρύβουν καλύβες με αμίλητους και μουσάτους τύπους που κόβουν ξύλα), αρχίζει να γράφει το βιβλίο του. 

Το άχαρο της υπόθεσης δεν είναι το γεγονός ότι είναι σύζυγος επίδοξου συγγραφέα, αλλά ότι ο νους του Jack σιγά σιγά ξεχαρβαλώνεται με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αρχίσει να κυνηγάει την οικογένειά του με τσεκούρι. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τον γιο του, ο οποίος περνάει την ώρα του κάνοντας βόλτες με το τρίκυκλο και λαμβάνοντας μηνύματα από φανταστικούς φίλους, και ειδικότερα από τον Tony

Όμως η Shelley είχε και άλλη κινηματογραφική ζωή και θα ήταν άδικο να τη θυμόμαστε μόνο ως τρομαγμένη σύζυγο, όπως εξάλλου θα ήταν άδικο να θυμόμαστε τον Τζον Τραβόλτα μόνο ως τον τύπο με το αυτοκόλλητο άσπρο κοστούμι που χορεύει με τεντωμένους δείκτες. 


Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Δεν πληρώνω

Bergman


Το 1951, η κινηματογραφική κοινότητα της Σουηδίας κατέβηκε σε απεργία κατά των φορολογικών μέτρων. Ο Ingmar ήταν 33 ετών. Αλλά είχε ήδη κάνει δυο γάμους και πέντε παιδιά, ενώ η νέα του σύζυγος τους ετοίμαζε το έκτο παιδί. Η διαφήμιση για το σαπούνι Bris ήταν ένας τρόπος να ξεχάσει τα υπαρξιακά του και να ταΐσει κανένα στόμα.

Δε βαριέσαι

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Μούσι


Το διάβασα προσεκτικά και μου άρεσε πολύ. 

Εικόνα: The Click Track

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ένθετο: Υγεία & Ομορφιά


Σύμφωνα με ένα εξαιρετικά χρήσιμο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατρακύλα μπορεί να αρχίσει ακόμα και στα 40, ειδικά σε όσους ασχολούνται με σουντόκου, σταυρόλεξα και φυσικά σκάκι. Εξαιρούνται όσοι πίνουν ή παίρνουν ελαφρά ναρκωτικά.

Εικόνα: Charles Addams, The New Yorker, The Pictorial Arts

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Kafkakfak





Εικόνα: Animalarium

What on earth

'We are all here on earth to help others; what on earth the others are here for I don't know.'
WH Auden


Εικόνα & κείμενο: Form is Void

Major Lazer

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ιστορία της Γης





(το σεξ αρχίζει στις 6:08)

εικόνα: University of Wisconsin

Τηλε-controlfreak



Πολύς ντόρος γίνεται για τις συσκευές που 'διαβάζουν' το νου. Οι εφαρμογές υποτίθεται ότι θα είναι πολλαπλές σε κάποια μελλοντική ουτοπία διευρυμένης εξυπηρέτησης και τρυφηλότητας. Για παράδειγμα, ο τεμπέλης θα μπορεί με τον κοιμισμένο του νου να ανάβει το μάτι της κουζίνας, να παίρνει τον υπνάκο του μέχρι να τον ξυπνήσουν οι φλόγες. Ή κοιτώντας το παράθυρο το πρωί μπορεί να σκεφτεί ότι είναι ωραία μέρα για βόλτα λίγο πριν το κρεβάτι του τον τινάξει με τις πιτζάμες στον κήπο. Οι geeks τρίβουν τα χέρια τους για τις ποικίλες εφαρμογές στο πεδίο της μάχης. Ο κάθε στρατιώτης του μέλλοντος θα μάχεται με τον νου του υπό τον όρο ότι θα τον ελέγχει απόλυτα. Αν ο νους του ξεστρατίσει με κάποια τυχαία σκέψη, για παράδειγμα ότι τον ενοχλούν οι αρβύλες του, το βλήμα μπορεί κάλλιστα και αυτό να κάνει του κεφαλιού του.

Για πρώτη φορά θα μάθουμε να σκεφτόμαστε σε ψυχωτικά άρτιες προτάσεις, ίσως καλύτερες και από αυτές του προφορικού λόγου. Δεν θα αρκεί ένα 'τηλεόραση σβήσε τώρα' καθότι η σκέψη αυτή μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα πυρόσβεσης που και αυτό θα είναι συνδεδεμένο με κάποιον ηλεκτρονικό εγκέφαλο με μονοψήφιο IQ. Τέρμα λοιπόν οι ημιτελείς σκέψεις των κατά μόνας διαλόγων που ξέραμε. Η σκέψη θα σουλουπωθεί, θα αναδύεται σε άψογες προτάσεις, με στίξη, ορθογραφία, και χωρίς σαρκασμό ή ειρωνεία. Η οικογένεια του μέλλοντος θα κάθεται στο σαλόνι, το κάθε μέλος ακίνητο και αμίλητο, ίσως με ελαφριές συσπάσεις οπών από την νοητική προσπάθεια να επιβάλλει το τηλεοπτικό κανάλι της επιλογής του.

Εικόνα: I have seen the whole of the internet

Οι στόχοι για το 2012





Εικόνα: The Frogman