Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Φλουρί






Κέικλωπας

φ Filmfreek


Πρωτοσέλιδo



Εφημερίδα "Εστία": "Η αγελάδα στέρεψε".
 



φ Peter from texas








Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Δρ Ζιβάγκο

Καιφταις



"Μιλάγαμε που και που για το βαζάκι με τον κιμά, είχε γίνει πλέον μέλος της οικογένειάς μας". Μετά από 70 χρόνια, οτιδήποτε μπορεί να γίνει μέλος της οικογένειας.

Ωστόσο, όταν ήρθε η στιγμή, ο Σουηδός Eskil Carlsson δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να ανοίξει το καπάκι και να σερβίρει αυτό το βουβό μέλος της οικογένειας στους γείτονές του στην Εσκιλστούνα.




Περηφάνια και Προκατάληψη



Η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στους top γκέι και λέσμπιαν τουριστικούς προορισμούς, σύμφωνα με το άρθρο. Επειδή δεν επιτρέπονται οι ομοφυλοφιλικοί γάμοι. Αρα αν θέλετε να έχετε να χρήματά μας (τις 'ροζ λίρες'), λένε οι εκπρόσωποι τον σχετικών οργανώσεων, αλλάξτε τη νομοθεσία σας. Και, μια που πιάσαμε το θέμα, το υπουργείο δεν επιδοτεί την gay pride, λέει το άρθρο. Για συμμορφωθείτε, εσείς οι ιθαγενείς, για να σας κάνουμε την τιμή.

Είναι απολύτως σαφές ότι η ποιότητα των διακοπών συνδέεται άμεσα με τον περί Γάμου Νόμο της κάθε χώρας. Εξάλλου, όλοι έτσι διαλέγουμε προορισμό διακοπών. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε τη δυσφορία στα πάρτι και στις παραλίες των 'Mykonos and Lesvos' τόσα χρόνια που η νομοθεσία παραμένει αταλάντευτα ετερό. Καλό θα ήταν λοιπόν η κάθε χώρα να πάψει να ασχολείται με όποιο άλλο ζήτημα καταπάτησης δικαιωμάτων και να ασχοληθεί άμεσα με το φλέγον αυτό ζήτημα της δυσαρέσκειας των γκει τουριστών. Ακούστε και τον Μπομπ Ουίτεκ, 'σύμβουλο μάρκετινγκ για γκέι νοικοκυριά', κάτι ξέρει.




Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πράσινα άλογα


Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό κερδίζει έδαφος η UFOλογία. Είναι και αυτό μέρος της προσπάθειας αναμάγευσης του κόσμου. Εξάλλου, η ουφολογία πάντα υπήρχε σε γήινη εκδοχή: δεν είναι λίγοι οι γκουρού, οι Δάσκαλοι, οι πεφωτισμένοι, οι εμπνευσμένοι κ.λπ. που δεν θα δίσταζαν να υπαινιχθούν ότι κατέβηκαν από ιπτάμενο δίσκο. Αν βέβαια το είχαν ανάγκη οι ακόλουθοί τους.

Απ'ό,τι φαίνεται τα UFO είναι επίσης χρήσιμα ως υπέρτατη απειλή: σύμφωνα με μελέτη, όταν οι εξωγήινοι διαπιστώσουν την υπερθέρμανση της Γης, θα μας επιτεθούν επειδή φοβούνται ότι ίσως μεταναστεύσουμε σε άλλους πλανήτες.

Το κεντρικό δίδαγμα αυτής της προσπάθειας πράσινου προσηλυτισμού είναι βέβαια ότι οι εξωγήινοι ως πιο ανεπτυγμένοι, θα είναι και οικολόγοι.  Που σε συμπαντικό επίπεδο σημαίνει ότι θα νοιάζονται όχι μόνο για τον φαλακρό αετό  και τους καρχαρίες που καταβροχθίζουν τουρίστες αλλά και για τους κόκκινους νάνους, τις μαύρες οπές και τις σκουληκότρυπες. 

Όμως, η εξωγήινη οικολογία είναι και λίγο επιθετικούλα: για να προωθήσουν τους σκοπούς τους οι εξωγήινοι οικολόγοι είναι διατεθειμένοι να αφανίσουν όλους τους κατοίκους της Γης, μην τυχόν πάμε να υπερθερμάνουμε κάποιον άλλο πλανήτη - ειδικά από αυτούς όπου το θερμόμετρο δείχνει σταθερά 1500 C το καταχείμωνο.






Το σύμπαν διαστέλλεται

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Και


"Που γεννήθηκες;"
"Στο Blackpool"
"Πώς και αυτό;"
"Ήθελα να είμαι κοντά στη μάνα μου."
"Έχεις ζήσει όλη σου τη ζωή στο Blackpool;"
"Δεν ξέρω ακόμα"
"Ποια από τις παρακάτω λέξεις είναι παράταιρη: φθόνος, ζήλια, μίσος και καλοσύνη"
"Και"

(Σκηνή ανάκρισης, Funny Bones)



Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Σκηνές από ένα γάμο

Εδώ οι υπόλοιπες

(ευχαριστώ Alex)

Το σουφλέ του Louis

Μου το'πε το ασπράδι



Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, συγγραφείς του υπερφυσικού με αγωνιώδη βλέμματα και τριχοφυία ναυαγού τράβαγαν γραμμές πάνω σε χάρτες ενώνοντας αρχαιολογικούς χώρους σε διαφορετικές ηπείρους. Ακλόνητο επιχείρημα ότι οι πρόγονοί μας ήταν UFO - και ας υπάρχουν όλες αυτές οι θαυμάσιες σπηλαιογραφίες επιπέδου πρώτης δημοτικού . Η βασική προκείμενη είναι πλέον γνωστή: οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία και πολιτισμό από εμάς.  Για αυτό εξάλλου οι μισοί έκαναν ανθρωποθυσίες για να πάει καλά ο τρύγος και οι άλλοι μισοί κλειδαμπαρώνονταν στην καλύβα τους μέχρι να φύγει εκείνο το περίεργο σύννεφο.

φ The Railrat

 




Yellow Ostrich





Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Not screaming but pumping

Είχαμε βαρεθεί να την περιμένουμε να φουσκώσει το λάστιχο. O Søren κοιτούσε πλέον τον τοίχο, είχε σχεδόν αποκοιμηθεί διαβάζοντας Smith.

Little Plastic Things)

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

The Naked and Famous

Spiderman

Λάθος στολή

(φ Rosie Hardy, This is colossal)

Γιορ όουν αηδίας






Tabula Rasa: το νέο after shave για τον πραγματικό διανοούμενο

φ: stopping off place


Πώς να κρυφτείς

Φολ Κάμπακ*



Είναι η κρίσιμη στιγμή του καλοκαιριού: όσοι είναι στην Αθήνα το απολαμβάνουν, όσοι είναι ήδη διακοπές μόλις αρχίζουν να ηρεμούν, για άλλους οι διακοπές μόλις άρχισαν. Κάπου εδώ ωστόσο χτυπάει και η μπάμπω με τον 'καλό χειμώνα' της (επειδή πέρασε ο 15αύγουστος της), η γνωστή σε όλους κυρά-τάδε που λόγω ανεξέλεγκτης γραφικότητας αγιοποιούμε παρά το γεγονός ότι η γλώσσα της μπορεί να ρημάξει σπίτια. Τι να κάνει όμως και δαύτη, απλώς αντιγράφει, με φαινομενικά καλοπροαίρετο τρόπο, τις στερημένες Κασσάνδρες των Μέσων που απολαμβάνουν την κρίση και προειδοποιούν για φρικτό φθινόπωρο. Η εικόνα για όσους κάνουν το λάθος να συνεχίζουν να παρακολουθούν νέα είναι ότι σε κανένα μήνα θα γίνουμε και πάλι μια μεγάλη παρέα που ζέχνει χθεσινή σκορδαλιά και έχει τη δυσθυμία ενός κακού χανγκόβερ.

*(ευχαριστώ θερμά για τον τίτλο)




Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

The Moaners

Είσαι ένας εσύ ...


'Δήλωσε με νόημα': Φράση με την οποία επιτρέπουμε σε πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα να μιλούν με τις ελλιπείς προτάσεις της βαθιάς σοφίας ή της άνοιας. Και γιατί να μπεις στον κόπο όταν ξέρεις ότι το ακροατήριό σου έχει προεξοφλήσει ότι είσαι σοφός, ή ότι ακόμα και οι άστοχες παροιμίες και τα αρχαιοπρεπή τσιτάτα που ξεστομίζεις υποδηλώνουν τον τιμημένο κάμπο της καταγωγής σου; 

'Αισθητή απουσία': δεν έχει καμία σχέση με την απλή απουσία. Η αισθητή απουσία δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να κάνει βαρυσήμαντη δήλωση ως απών από κάποια επιτροπή ή ψηφοφορία που θα έπρεπε να βρίσκεται, χωρίς να διακόψει το γεύμα του στην Μπιφτεκούπολη. Η αισθητή απουσία βασίζεται στην υπόθεση ότι αυτός που λείπει είναι τόσο σημαντικός παράγοντας ώστε η απουσία του μετράει για πιο πολύ από την παρουσία των υπολοίπων. Η αισθητή απουσία είναι το δόντι που λείπει από μια κατά τα άλλα άψογη οδοντοστοιχία τη στιγμή του χαμόγελου.

'Παραίτηση':  Συνήθως μια παραίτηση έχει προσωπικό κόστος και θεωρείται ανάληψη ευθύνης μετά από μια παταγώδη αποτυχία. Σε πρακτικό επίπεδο, κάποιος παραμερίζει για να περάσει ένας άλλος, ίσως καλύτερος. Ωστόσο, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου, η μη παραίτηση σερβίρεται και ως θάρρος.  Έτσι, αυτός που δεν παραιτείται επειδή δεν θέλει να ξεβολευτεί έχει ως κύριο μέλημα να παρουσιάσει αυτόν που παραιτήθηκε ως δειλό. Τη μη παραίτηση ως ένδειξη θάρρους τη χρησιμοποιούν κατά κόρον πολλοί που ευθύνονται προσωπικά για διάφορες αποτυχίες. Σκοπός τους είναι να φανεί ότι η αποτυχία δεν είναι τέκνο τους, αλλά το αποτέλεσμα μιας άνισης μάχης με το σύμπαν στην οποία πρέπει να επιμείνουν. Η φράση 'ένας Χ δεν παραιτείται ποτέ' μπορεί απλώς να υποδηλώνει το μέγεθος της καταστροφής που συνεχίζει να προκαλεί ο συνδυασμός ανικανότητας και πείσματος των Χ.

'Διακοπές': αυτό που δεν θα κάνει κανείς φέτος, και ειδικά το 62%, όπως εξάλλου είναι εμφανές από τις απολύτως άδειες παραλίες και την ασφυκτικά γεμάτη Αθήνα. Η δήλωση 'δεν θα πάω διακοπές' βασίζεται στο ότι όλοι θα λείψουν και άρα κανείς δεν θα μπορέσει να διαπιστώσει το αληθές της δήλωσης. Οι μόνοι ειλικρινείς είναι οι καταστηματάρχες που άρχισαν να κλείνουν εδώ και κει τέλος Ιουλίου πριν βγάλουν χαρτάκια με χαμογελαστούς ήλιους 'Καλές διακοπές, ραντεβού τέλος Αυγούστου'.

'Μπάνιο αποχής'. Σε μια από τις σχετικά πρόσφατες περιπτώσεις που είχαμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε τα πολιτικά πράγματα και άρα να αγανακτήσουμε λιγότερο με το εκλογικό αποτέλεσμα, κυκλοφόρησε το επαναστατικό σύνθημα 'μη πάτε εκλογές, πηγαίνετε παραλία'. Αυτό εισάγει την έννοια του πολιτικοποιημένου μπάνιου, που διαφέρει από το απλό μπάνιο, όπως επίσης και της πολιτικοποιημένης ηλιοθεραπείας αλλά και ενός πιθανού πολιτικά οργισμένου apres-bain υπνάκου. Σκοπός του κινήματος ήταν να φανούν μεινστριμ όσοι ψήφισαν και άκρως πολιτικοποιημένοι όσοι έπαιζαν ρακέτες στην παραλία. Οι μισοί, λοιπόν, πήγαν για μπάνιο και οι άλλοι μισοί, ίσως από εκδίκηση που δεν βρήκαν ελεύθερο τετραγωνικό στην άμμο, πήγαν και ψήφισαν το πράσινο του βουνού και το μπλε της θάλασσας. Μετά, όλοι μαζί, ακόμα και αυτοί με τον κόκκινο του ηλιακού εγκαύματος, αγανακτήσαμε.

'Η Αθήνα τον Αύγουστο': η νέα άγονη γραμμή για τους uber-ψαγμένους


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Τι είδε η ρέγγα

"Φοβού τα παιδάκια...




Χάρτης

Επίμονος ποδηλάτης

Ποδηλάτης της Βαλτικής



Ο δήμαρχος του Βίλνιους, όταν δεν κάνει ποδήλατο