Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μακριά



"Την σήκωσε, την αγκάλιασε, χωρίς να πει λέξη, έπειτα έκανε μεταβολή, αποχώρησε σε ένα απόμακρο σημείου του διαμερίσματος, απ' όπου μου είπε 'Harris, δεν αισθάνομαι καλά. Φέρε μου σε παρακαλώ ένα μπράντι'".

Έτσι περιγράφει ο Λόρδος Malmersbury την πρώτη συνάντηση μεταξύ του Γεωργίου IV και της μέλλουσας συζύγου του Caroline. Όπως μάλλον και ο ίδιος ο IV, η Caroline πλενόταν σπάνια. Την πρώτη νύχτα του γάμου τους, ωστόσο, ήταν αυτός που λιποθύμησε και όχι εκείνη. Όταν ο γάμος τους είχε πλέον πάρει την κάτω βόλτα, η Caroline άρχισε τα ξέφρενα πάρτι, όπου λέγεται ότι είχε τη συνήθεια να βγάζει τα ρούχα της, ίσως και τα πιστά της εσώρουχα.

Soundtrack

Μακριά και αγαπημένοι



Τέρμα τα χάδια και το ποδόσφαιρο.

φ istockphoto

Wittgenstein, Paul


Ο αδελφός του Paul, ο Ludwig, ο οποίος είχε την ικανότητα να τον ενοχλεί ακόμα και όταν καθόταν ήσυχος στο διπλανό δωμάτιο, θα μπορούσε να είχε γίνει "ιντερνάσιοναλ πλει μποι" - αν δεν είχε μοιράσει  την τεράστια περιουσία του σε άπορους καλλιτέχνες. Πρόκειται για νοητικό πείραμα που σίγουρα θα άρεσε και στον ίδιο τον Ludwig, ειδικά όταν έκανε σημειώσεις για το Tractatus - την ανάλαφρη και εύληπτη λογικο-φιλοσοφική του πραγματεία - στα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Θα μπορούσε επίσης να συνεχίσει να κάθεται στα γόνατα του Μπραμς, ή κάποιου άλλου εκλεκτού καλεσμένου της οικογένειας Wittgenstein.

Ο Paul στάθηκε λιγότερο τυχερός: έχασε το δεξί του χέρι στον πόλεμο, αλλά το αριστερό του συνέχισε τη λαμπρή πιανιστική του καριέρα, με τη βοήθεια και του Ravel. Στη φωτογραφία (μια εξαιρετικά σπάνια στιγμή οικογενειακής γαλήνης), βλέπουμε τον Paul (δεύτερος από αριστερά) κατά τι πιο ευδιάθετο από τον Ludwig, τον οποίο φαίνεται να παρηγορεί κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας. "Καλέ μου Ludwig", του λέει, "τι και αν 'Die Welt ist alles, was der Fall ist.' ;" (Tractatus Logico-Philosophicus, §1)



Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Joy

Fokine/na





Fokine: "Έλα να φας αρνί"
Fokina: "Μα δε θέλω"


 Και σε σύγχρονη εκδοχή κύκνου

φ Sturtle

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η κοινοτοπία του Κακού



Κάθε τέρας κρύβει μέσα του έναν άνθρωπο που απλώς θέλει να πιεί τσάι

φ Yimmy's Yayo

Charles



 

Be drunk
"You have to be always drunk. That's all there is to it—it's the only way. So as not to feel the horrible burden of time that breaks your back and bends you to the earth, you have to be continually drunk.
But on what? Wine, poetry or virtue, as you wish. But be drunk.
And if sometimes, on the steps of a palace or the green grass of a ditch, in the mournful solitude of your room, you wake again, drunkenness already diminishing or gone, ask the wind, the wave, the star, the bird, the clock, everything that is flying, everything that is groaning, everything that is rolling, everything that is singing, everything that is speaking. . .ask what time it is and wind, wave, star, bird, clock will answer you: "It is time to be drunk! So as not to be the martyred slaves of time, be drunk, be continually drunk! On wine, on poetry or on virtue as you wish."

φωτό & κείμενο Poets.org

Shaken and stirred



Μάταια προσπαθούσε να ξεφύγει από την ίδια σκέψη, παρά το γεγονός ότι τον ακολουθούσε από άλλη ταινία. Εκτός και αν σταματούσε να κουνάει το τιμόνι δεξιά αριστερά.

φ 2headed snake

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εκατό χρόνια φαγούρα


Παραπάνω βλέπουμε το λόγο που δεν μιλάμε όλοι γαλλικά (έτσι λέει η κυρία στο βίντεο). Τρία μοντέλα, για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει το σχετικό βίντεο κοινωνικού περιεχόμενου, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν. Π.χ., μια βουλωμένη μύτη ενδέχεται να σημαίνει ρουθούνι γεμάτο σκουλήκια. Μια φαγούρα, αν είναι από κουνούπι, μπορεί να οδηγήσει στην κώφωση.

Προτείνει, ωστόσο, και λύσεις: αν το χωράφι απειληθεί από ακρίδες, κάψτε το. Αν τα δάχτυλα του ποδιού σας πιάσουν ψύλλους, κόψτε τα.

Ευχαριστώ πολύ για το link

Φτερνασμός



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υποσυνείδητο μήνυμα είναι "το σεξ σημαίνει αρρώστια" - ή, αν κρίνουμε από το μήνυμα στο τέλος, "σταματήστε την εξάπλωση μωρών".

φ Scott McKowen, Weimar

Διαφθορές

Αν βάλουμε τη λέξη "διαφάνεια" (στα αγγλικά), το ψαχτήρι της Google θα δώσει 3.830.000 αποτελέσματα. Παραπάνω βλέπουμε ένα από τα αποτελέσματα της πρώτης 5άδας.

φ Fitsnews


Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πινόκιο



Πρόσφατη και σίγουρα εξαιρετικά χρήσιμη έρευνα έδειξε ότι όσοι αδυνατούν να αντιληφθούν τον σαρκασμό ή το ψέμα, ενδέχεται να βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της άνοιας. Καμία σχέση με την ανία, δηλαδή τη ζωή χωρίς σαρκασμό και ψέμα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σε άλλα πειραματικά υποκείμενα δόθηκε ο παραπάνω γρίφος. Τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια, καθώς όλα τα υποκείμενα έχασαν κάθε ενδιαφέρον για οτιδήποτε άλλο και στράφηκαν εξ ολοκλήρου στη φιλοσοφία.


 Τιτλος πίνακα: Ο Απαρασάλευτος Φιλόσοφος

φ Bonza Sheila

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ρετάλι


Η φάση: ο Αστερίξ και ο Οβελίξ είναι στο σκλαβοπάζαρο, προς πώληση. Δίπλα τους, ένας ομορφονιός, επίσης προς πώληση, κορδώνεται και παίρνει διάφορες πόζες, κυρίως του δισκοβόλου, προκειμένου να διαφημιστεί σε υποψήφιους αφέντες. Γενικώς σνομπάρει τους άλλους δύο, ως σωματικά υποδεέστερους. Κάποια στιγμή, έχει την ατυχία να πει στον Αστερίξ, "σκάσε ρετάλι". Η αμέσως επόμενη σκηνή είναι η παραπάνω.

Σε περισσότερο καρτούν εκδοχή, μια ανάλογη σκηνή.

Αφιερωμένο στον Alex

φ obvious mag

Спутник-2



Πάνω από τη Γη, η Λάικα έφαγε το τελευταίο της γεύμα, ένα πρωί το 1957. Πέντε μήνες αργότερα θα επέστρεφε ως στιγμιαία ουράνια λάμψη, ορατή σε όσους έτυχε να κοιτάνε εκείνο το σημείο της νύχτας.

Ένας άλλος κοσμοναύτης είχε καλύτερη τύχη. Αλλά το βιβλίο που πήρε μαζί του για να περάσει η ώρα στο διαστημικό σταθμό, με τέτοια θέα, έμεινε κλειστό. Χρόνια μετά, και πιο κοντά στο έδαφος, ο Geoff Dyer προσβάλλεται από το σύνδρομο Μιρ.

(Ευχαριστώ για το link) 

New Order

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Talking Head





Blind λέει ο Byrne

φ yimmyayo

Ευθιξίες



Κάποιοι, αλλά κυρίως Κάποιες, παραπονέθηκαν ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις (π.χ., μια πρόστυχη εικόνα σαύρας που καβαλάει οδαλίσκη), το παρόν ιστολόγιο δείχνει προτίμηση στις φωτό ανδρών. Ας δούμε λοιπόν μια Charlotte για να μας φτιάξει η διάθεση.

Ορίστε και η αρχή της ταινίας που, έστω σε κάποιο βαθμό, σατιρίζει τον κατατονικό βορειοευρωπαϊκό κινηματογράφο που τόσο αγαπάμε και αντιγράφουμε, ίσως λόγω των ενοχών που μας προκαλεί ο ήλιος.

Με το συμπάθειο

'Ξέρει πώς να ξεσηκώνει το κοινό', είναι ένα από τα κλισέ που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για τον Puchο, με την ελπίδα καλύτερων σχολίων από πιο ψαγμένα αυτιά. Λέγεται ότι στη συναυλία του πριν χρόνια δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κεφιού αλλά και μυσταγωγίας, η οποία εξανεμίστηκε όταν ενθουσιασμένος ακροατής φώναξε "Γεια σου μεγάλε Pucho".

Βόλτα στο νησί του.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Franzen



"όχι τόσο όμορφη ώστε να είναι ηθικά παραμορφωμένη"

Freedom

Και κάτι ακόμα για τον Franzen και τις σκέψεις του για τη μοναξιά, την απομόνωση και την υπαρξιακή πλήξη

(Ευχαριστώ για το link).



φ Frank Bauer Photography

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Van Morrison



Στο όριο του too sweet, αλλά του έχουμε αδυναμία

φ Unpiano Music

Metro Pride



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιστήμη προοδεύει με μικρά ή μεγάλα πηδηματάκια. Τα ερευνητικά προγράμματα συνεχώς αναθεωρούνται, εκλεπτύνονται. Πρόσφατα, για παράδειγμα, η έρευνα οδήγησε στην ανακάλυψη του πρώτου ομοφυλόφιλου, ή τρανσέξουαλ, σπηλαιανθρώπου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συμπέρασμα προκύπτει ατράνταχτα από το γεγονός ότι τον έθαψαν με κάτι που μοιάζει με τάπερ και όχι με κάτι αντρίκιο, π.χ., όπλα. Η περίπτωση να ήταν πρώτο-σεφ έχει ήδη αποκλειστεί, αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για πρώιμο είδος μετροσέξουαλ. Ωστόσο, η δεύτερη αυτή θεωρία αρχίζει να χάνει έδαφος, καθώς δεν βρέθηκε κοντά του ούτε μια ανδρική κρέμα νυκτός.

Βέβαια, η έρευνα θα μπορούσε να ασχοληθεί και με τις ίδιες τις επιστημονικές κατηγορίες της. Για παράδειγμα, όταν μια γυναίκα πολεμιστής/τρια βρέθηκε θαμμένη με τα όπλα της (βλ. άρθρο), κανείς δεν είπε ότι ανακαλύφθηκε μια λεσβία.

φ Flying Scotsman

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Γαβ





Βιάστηκες να μιλήσεις

φ expo7000

Όχι ροζ



Πάντως όχι το ροζ. Βέβαια, σύμφωνα με τη γνωστή θεωρία, που χρόνια τώρα προσπαθεί να μας κάνει φίλους μας, όσο επιμένεις ότι δεν σ'αρέσει, τόσο αποδεικνύεται το αντίθετο.

Άρα, ναι, το ροζ.

Και το μπλε εδώ που τα λέμε άσχημο είναι.



φ raid 71

Cleary in da House



Ακούστε άφοβα.

Ευχαριστώ για την αφιέρωση.

φ Guardian

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πυρηνικά νέα



Τα καλά νέα από την Ιαπωνία είναι ότι σταμάτησε η διαρροή στη θάλασσα. Θα ησυχάσουμε και εδώ γιατί απ'ό,τι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να αδειάσουμε τα ράφια σε ένδειξη ψυχραιμίας και αλληλεγγύης. Οι πρεσβύτεροι μπορεί και πάλι να θυμούνται ότι επί Τσερνόμπιλ, δηλαδή την προηγούμενη φορά που είχαμε γίνει όλοι πυρηνικοί φυσικοί, και πριν γίνουμε οικονομολόγοι ή σεισμολόγοι, είχε ακουστεί ότι το ιώδιο προστατεύει από τη ραδιενέργεια. Όμως έλλειπαν βασικές οδηγίες χρήσης, και έτσι κάποια στιγμή έπρεπε να βγει ανακοίνωση για να σταματήσει να αλείφεται ο κόσμος πατόκορφα.

Έτσι και αλλιώς, έχουμε τη δική μας βρώμα εδώ, τα αιωρούμενα μικροσωματίδια  (& εδώ) που για κάποιο λόγο τα φοβόμαστε λιγότερο, αν και μάλλον έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις στην υγεία απ'ό,τι η ραδιενέργεια. Τα θεωρούμε τόσο φιλικά, ώστε όταν το καλοκαίρι περνάνε τα όρια συναγερμού, τους αφιερώνουμε μια είδηση μεγέθους γραμματοσήμου στα εντόσθια κάποιας εφημερίδας.

Χάθηκε



Πού: Μογγολία. Πότε: πριν 800 χρόνια. Άκουγε στο όνομα Чингис Хаан.  Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.
φ Wikipedia

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Καρτέσιος



"Πριν από έξι χρόνια καταδικάστηκα σε θάνατο για τον φόνο της γυναίκας μου και των τριών παιδιών μου. Είμαι ένοχος. Κάποτε πίστευα ότι μπορούσα να ξεγελάσω τους άλλους ότι δεν ήταν αλήθεια. Όταν αυτό απέτυχε, προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν πειράζει. Όμως, σταδιακά άρχισα να συνειδητοποιώ τη βαρύτητα της πράξης μου. Ακολούθησαν οι τύψεις, και μετά μια επιθυμία να επανορθώσω."

...γράφει ο Christian Longo, "37 ετών και υγιής", καθώς το εκκρεμές φαίνεται να κινήθηκε από το ένα άκρο στο άλλο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Ιδρυτής του "Δώρα Ανατομικής Αξίας για Όλους", αν και δε βρίσκει σώμα να φιλοξενήσει τα όργανά του.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μικρή αφιέρωση


Hanging on. Ή τουλάχιστον έτσι εύχομαι.

Ευχαριστώ.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Κάτω από τη μηλιά



Το ουράνιο τόξο της βαρύτητας υπάρχει τελικά. Στο εξής, οποιαδήποτε αίσθηση βάρους, ιδίως υπαρξιακού, μπορεί να υπολογιστεί μέσω της νευτώνειας φυσικής, ανάλογα με τη χώρα διαμονής.

φ Taschen