Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

blind melon


ήρθεν η ώρα σου



Η τελευταία επιστημονική έρευνα για το περιβάλλον ξεκινάει με όλα τα εφιαλτικά σενάρια για πανδημίες, κλιματική αλλαγή, εξαφάνιση ειδών και νησιών κλπ, απαριθμώντας με σχεδόν εκδικητική ηδονή τις συμφορές που θα μας βρουν. Αν τη διαβάσεις, μπορεί να αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι σαν αυτούς που δεν δίνουν δεκάρα για το περιβάλλον, χωρίς όμως να νιώθεις τη χαρά τους.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

lcd soundsystem


Σε νιώθω


Ο μεγαλύτερος τύραννος κατά τη δύσκολη ζώνη του ύπνου είναι τα διάφορα μικροπαραπονάκια που ακούει κανείς την ημέρα: κάποιος δεν βρήκε αθλητικό στο νούμερό του, μια άλλη δεν βρήκε δωμάτιο στα Τρίκαλα Κορινθίας για το Σαββατοκύριακο, ένας τρίτος τραβάει τα μαλλιά του επειδή κολλάει ο υπολογιστής του. Όλα αυτά που βαθμηδόν βαραίνουν κάποια ζωτικά όργανα, περισσότερο σαν τροφή που δεν χωνεύεται παρά σαν κάτι ασήκωτο.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

enypniastes eximia






1. Αν εξωγήινοι αποφάσιζαν να κατοικήσουν στα βάθη της θάλασσας και τους βλέπαμε, θα τους δίναμε ένα λατινικό όνομα και θα τελείωνε εκεί η ιστορία. Το ίδιο πλάσμα μέσα σε ένα ιπτάμενο δίσκο θα προκαλούσε μαζικό πανικό

2. Αφού ξέρεις ότι κάποιος κάποια στιγμή θα το ονομάσει 'θαλάσσιο αγγούρι', και θα το περιγράψει ως 'ακέφαλη κότα', τι ζαλίζεις το κεφάλι σου να του βρεις κάτι πιο επίσημο σε όνομα;

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

tom waits


good rabbit




Μη σκύβεις με χαμόγελο επιδεικτικής πραότητας να χαιδέψεις το κατοικίδιο του γείτονα, γιατί την Ημέρα των Ζώων γιορτάζεις και εσύ.

(Άσε που μάλλον το σουβλάκι σου το'φαγες χτες).

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Cleo Sol


Τσάκισε τον Ουφισμό


Υπάρχει sci fi ταινία όπου εξωγήινοι ΔΕΝ επιτίθενται στην Νέα Υόρκη αλλά σε κάποια άλλη πόλη; Ήρθε η στιγμή να καταγγείλουμε όλοι/ες/α μαζί αυτόν τον Ουφισμό.

(εικόνα)

Προς μια νέα ηθική του σκατού


Και να μη ξεχάσουμε από τον κατάλογο των ευαίσθητων ομάδων τη βουβή οδύνη του βίγκαν κηπουρού που αναγκάζεται να χρησιμοποιεί μη βίγκαν κοπριά.

(εικόνα από εδώ)

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

genius of the day


Και τώρα ένα μεγάλο χειροκρότημα διαρκείας για τον genius που στο κέντρο της Αθήνας εγκαινίασε ήδη την ξυλόσομπά του για να μην παγώσει εδώ στη φαβέλλα, ή απλώς επειδή έτσι έκανε ο προπάππος του τέτοια εποχή στην ορεινή Αρκαδία.

Νέα απ' όλη την κοσμάρα


Οι ειδήσεις από το κέντρο του κόσμου (12 άρθρα): γιοτ καταστράφηκαν από τον Ζορμπά σε Πελοπόννησο. Από τον υπόλοιπο κόσμο (2 άρθρα): πάνω από 800 τα θύματα του σεισμού στην Ινδονησία.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

vulfpeck


Η ηθική της ασχήμιας







Είναι πολύ σημαντικό προτομές, αγάλματα, συνθήματα, συνέδρια, μνημεία, ρούχα, παπούτσια, φάτσες να είναι κακοφτιαγμένα, ερασιτεχνικά και αν γίνεται άσχημα. Μόνο τότε αποπνέουν γνησιότητα, αγώνα, τιμιότητα, αρετή και, πάνω απ'όλα, ανθρωπιά.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

κυκλώματα ελέους



λίγα λάπσους είναι τόσο διασκεδαστικά όσο το 'τεχνητή ελεημοσύνη', αντί του γνωστού όρου που είναι τόσο βαρετός και λανθασμένος που μόνο με τη σκέψη του αναδύεται από τα βάθη του λάρυγγα μια τεράστια φούσκα ζεστού αέρα χασμουρητού.

εικ this isn't happiness

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Mark Ronson


τι να πρωτοχαιδέψει κανεις



για τη βραδινή έξοδο, αυτός πρέπει να έχει ύφος λοβοτομημένου πίθηκου, γιατί οτιδήποτε περισσότερο δεν είναι αρκετά αρρενωπό, εκτός και αν ο δικέφαλος του είναι μεγαλύτερος από το κεφάλι του. Εκείνη, κάτι που να αναδεικνύει ότι βρίσκεται σε οίστρο διαρκείας, κάτα προτίμηση με duck face, δηλαδή σαν βεντούζα που γυρεύει τοίχο.  Άσε που αν σκάσει κανένα χαμόγελο μπορεί να την περάσουν για κάτι που ακούγεται σαν 'αφάνα' αλλά είναι άλλη λέξη.

εικόνα petetski

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

σύνδρομο της μπαχάμας




Η νέα φωτογραφική τάση για τους τουριστικούς προορισμούς εντός Ελλάδας έχει ως πρότυπο τα νησιά που ξέρουμε από ταινίες όπου οι πρωταγωνιστές μιλάνε σε μπάλες του βόλει και από τις τσικνισμένες γιγαντοαφίσες της ταβέρνας. Οι προορισμοί που ξεπερνούν κάθε προσδοκία σε γαλάζια νερά και αμμουδιά ανακηρύσσονται αυτομάτως Μπαχάμες, σαν να ήταν το χωριό που αφήσαν οι παππούδες μας. Οι περισσότερες φωτογραφίες εντός Ελλάδας έχουν πειραγμένα χρώματα, με κυρίαρχο το τουρκουάζ της πισίνας ή το φωτεινό καφέ του ματιού του ζόμπι. Αν αυτό συνδυαστεί με την απαραίτητη βόλτα με το ντρόουν, που όλοι ξέρουμε ότι έχει απωθημένο ελικόπτερου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πραγματική φαντασίωση είναι τύπου 80s, το ιδανικό περιβάλλον για τις μεσήλικες αγορίνες με τα ζαρωμένα τατουάζ και τα μαλλιά που στέκονται σαν κοράλλια.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

λες ανφάν ντε λα πατρί


Τα διάφορα σενάρια πολέμου, αυτά που μας ενώνουν σαν μια γροθιά που κραδαίνει εβαπορέ, είναι φυσικά η νέα σειρά στο νέτφλιξ που θα στρωθούμε να δούμε κρατώντας από μια κούπα τσάι και με τις πατούσες μας ζαρωμένες από την καλοπέραση. Το Θέαμα δεν είναι πρωτίστως ψυχαγωγία, αλλά η πεποίθηση ότι ό,τι και αν συμβεί, εγώ θα είμαι απλός θεατής.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

πιο ταιριαστοί και από γάντια κουζίνας



Αν, κρίνοντας από τις ζάρες, τα χερουβείμ πετάνε και εκτοξεύουν βέλη όπως περπατάνε και εκτοξεύουν φαγητά τα μωρά, εξηγούνται πολλά.

Spoon


350, να το αφήσω;


Μέσα στην αφέλειά της και επειδή η προσομοίωση συναισθημάτων είναι επαγγελματική δεξιότητα, η σταρ του Χόλιγουντ άθελά της άφησε να εννοηθεί ότι στον ψυχοτραυματισμό της παρενόχλησης συνέβαλλε αποφασιστικά ότι ο ακατονόμαστος ήταν 'χοντρός και άσχημος', γεγονός που φαίνεται να δείχνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η διαφορά μεταξύ παρενόχλησης και ευπρόσδεκτου καμακίου καθορίζεται από τη διάθεση και τα αισθητικά κριτήρια του θύματος.

(εικ this isn't happiness)

φσσσστ, πάει και αυτό

via GIPHY


(εικ. surrealistic fantasy - ευχαριστώ P)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Η αιώνια άπνοια ενός καθαρού μυαλού


Και κάπου στο δεύτερο ημίχρονο της σύγκρουσης δυο διαφορετικών απόψεων και ενώ οι συνομιλητές έχουν κυριολεκτικά στύψει τον εγκέφαλό τους για να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους, με μαθηματική ακρίβεια αυτός που μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει, ο Σοφός, ο Σκεπτικός, ο Γνώστης, ο Μην Αγχώνεσαι, ο Γιόγκι της Συμφιλίωσης με το Σύμπαν θα πει, με την ήρεμη φωνή του αγελαδινού νου, ' προσωπικά πιστεύω ότι είναι λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο'.

(εικ. scorpion dagger)

Talking heads


Τζάμπα


Στην αυλή ο μπόμπος τα βάζει με τους μικρότερους την ίδια στιγμή που οι μεγαλύτεροι τρώνε το κουλούρι του. Ο μπόμπος ξέρει πολύ καλά πού να κάνει τον νταή και πού όχι.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

the smiths


όρεξη που την έχεις κυριακάτικα



όταν η αρχική σου ιδέα ήταν να ανοίξεις κατάστημα με ηλεκτρονικά και για κάποιο λόγο αρχίζεις να γίνεσαι και βιβλιοχαρτοπωλείο, είναι φυσικό να μη θεωρείς ότι λείπει κάτι από a) το μαγαζί σου αν δεν έχεις τετράδια με γραμμές b) τον υπάλληλό σου που κοιτάει με τα μεγάλα αγαθόπιστα μάτια του κουταβιού και λέει 'δεν υπάρχει κάτι με αυτόν το τίτλο' όταν κάποιος ζητήσει ένα μπεστ σέλερ.

(εικ. kids dont care)

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

pj harvey


και, ξέρεις, στην κανονική μου ζωή


Έχεις πραγματικά ένα πράγμα να κάνεις, που είναι να βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων την τυρόπιτα και να σιγουρεύεσαι ότι όταν βγει δεν είναι πιο κρύα από πριν. Απλό, αν σταματήσεις να σκέφτεσαι τον ρόλο σου στον Βυσσινόκηπο.

(εικ matthieu lavanchy)

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Κια πολύ σου πέφτει


eίναι μάλλον σύμπτωμα παθητικής επιθετικότητας ότι ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει τη λανθασμένη λέξη στο κείμενο και την υπογραμμίζει με κόκκινα ζιγκ ζαγκ δοντάκια, αλλά αν κάνεις κλικ πάνω της σου δίνει μια χαρά λίστα με σωστές λέξεις. Και γιατί να στην αλλάξει ενώ τη γράφεις όταν μπορεί να σε βάλει σε κόπο; Άντε κανένα 'κια' σε 'και', και πολύ σου πέφτει.


(εικ pictify)

new order


keep the change


Όταν σου λέω ευχαριστώ, δεν θέλω την ευλογία σου δέσποτα, οπότε κράτα το 'να'σαι καλά' για το ποίμνιό σου και δώσε μου ένα 'παρακαλώ', παρακαλώ.

(εικ. kopek)

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

joy division


Διασπισιστικό μήνυμα


Φοβάμαι πολύ ότι δεν θα πάει μακριά αυτή η σχέση αν επιμένεις να γράφεις ακριβώς τη στιγμή που βλέπεις ότι γράφω και εγώ όταν ανταλλάσσουμε μηνύματα στο βάιμπερ.


Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

fatboy slim


Το καζάνι του μερακλή




Να τελειώνουμε καμιά μέρα με τους μαέστρους της απόσταξης που πειραματίζονται με τα τσίπουρα τους πάνω στα κεφάλια ανυπεράσπιστων φίλων και συγγενών, θα γέμιζες ποτέ από πρατήριο με χαρτονάκι κολλημένο με σελοτέιp που γράφει με χοντρό μαρκαδόρο 'σπιτική βενζίνη';

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

μα τι ώρα είναι επιτέλους;


Ευοδ: Τι ώρα είναι;
Αυγ: Ήξερα, μέχρι που ρώτησες

(εικόνα: paintingandframe)

wish you were here (instead of me)




Μακάρι να ήταν κάθε μέρα Κυριακή για να μην ακούμε το 'καλή εβδομάδα' μόλις συνήλθαμε από το 'καλή χρονιά'

lcd soundsytem


queen of the bongo





Πρέπει να πω ότι σε χάρηκα έτσι που καθόσουν καλοντυμένη, καπάτσα και λίγο συνοφρυωμένη από έμφυτη δικαιωματικότητα καθώς καβαλούσες με τη βέσπα το πεζοδρόμιο γιατί το αργό φανάρι ήταν ιδιαίτερα αφόρητο για τη δική σου ψυχοσύνθεση, αλλά περισσότερο μάλλον χάρηκα τη σκέψη ότι θα σκέφτηκες ότι δεν μπορεί να σου συμβαίνει αυτό που συνέβαινε όταν κόλλησες στη ζαρντινιέρα.


Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

εδω που είμαι δεν έχει σήμα


Sε όλες τις ταινίες όταν δυο επικοινωνούν με τηλεπάθεια, ανταλλάσσουν καρφωτά βλέμματα και ακούγονται οι φωνές χαμηλόφωνα, επειδή προφανώς δεν χρειάζεται να γκαρίζεις μέσα στο κρανίο του άλλου. Βέβαια, είναι απαραίτητο να κοιτιούνται γιατί αλλιώς πώς ξέρουν ποιανού είναι η φωνή;

Σε μια πρόσφατη σειρά, δυο μεσαιωνικοί τύποι με τριγωνικά πασούμια και πρώιμα συμπτώματα πανώλης επικοινωνούν τηλεπαθητικά, αν και η κάμερα δεν είναι σίγουρη αν πρέπει να δείχνει αυτόν που σκέφτεται τη σκέψη ή τον αποδέκτη. Τέλος πάντων, αφού λένε διάφορα κρίσιμα ο ένας μέσα στο κρανίο του άλλου, κάποια στιγμή πάει να πέσει μια καρότσα πάνω στον έναν και του φωνάζει ξαφνικά ο άλλος με κανονική φωνή γιατί προφανώς θα ήταν δύσκολο απλώς να τον κοιτάει ανέκφραστος και να ουρλιάζει τηλεπαθητικά.

ο δρόμος της γνώσης είναι στρωμένος με γνώση






 Η επιστήμη της ψυχολογίας για άλλη μια φορά μας αφήνει άναυδους και αποκαλεί τις πεποιθήσεις που δεν αλλάζουν ακόμα και όταν διαψεύδονται 'πεποιθησιακή επιμονή' (βλ. The enigma of reason, Hugo Mercier)

(εικόνα simplemost)