Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Yes we can't


Μήνυμα ημέρας: είσαι φαλακρός γιατί δεν θέλεις αρκετά να βγάλεις μαλλιά (ή να βγάλεις αρκετά μαλλιά).

Είναι μια καλή στιγμή  γιατί ο Σοφός ξαναχτυπάει με νέες σοφίες - εκτός βέβαια από αυτή που λέει ότι αν θέλεις κάτι πολύ συνωμοτεί το σύμπαν για να το αποκτήσεις. Και αυτό επειδή εσύ είσαι το κέντρο του σύμπαντος, οπότε αν θέλεις κάτι πολύ  θα το πετύχεις. Εκτός και αν το θελήσει κάποιος άλλος πρώτα.

Η   άλλη όψη του κρυφού μηνύματος του Σοφού είναι ότι αν δεν σου πετύχει τίποτα, αν, πχ, απολυθείς, χρεοκοπήσεις, αν πεθάνεις από κάποια ευφάνταστη αρρώστια, εσύ φταις που δεν θέλησες αρκετά το καλύτερο για σένα.

Γιατι τα πάντα είναι θέμα αυτοπεποίθησης, θέλησης και όχι ικανοτήτων. Δεν έχεις μουσικό αυτί; Δεν πιάνει το χέρι σου; Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις, απλώς θέλησέ το περισσότερο.

Είναι ένα πολύ καλό μήνυμα, αυτό το Μεγάλου Σοφού. Έρχεται δε την καλύτερη στιγμή: αυτό που χρειάζεται η ανθρωπότητα είναι ανθρώπους με ακόμα μεγαλύτερη στοχοπροσήλωση στη προσωπική τους αλήθεια. Οι ικανότητες, αν κάτι είναι σωστό ή λάθος, όλα αυτά που ξέραμε είναι κολλήματα του παρελθόντος. Ας λύσουμε τα προβλήματα το κόσμου με την αυτοπεποίθησή μας, με τη θέλησή μας, ας απλώσουμε το χέρι σε όσους θέλουν και αυτοί να αλλάξουν κάτι, σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, ας τους βοηθήσουμε να αυτοβοηθηθούν, ας διαδώσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα 'δεν χρειάζεται να ξέρεις - μπορείς!'.


zoomar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου