Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Giant Giant Sand


Munch

Η ομίχλη στο κρανίο



Η καλύτερη εκδοχή φολκλόρ φτώχειας: οι Αθηναίοι (και Θεσσαλονικείς) αναγκάζονται να ανάψουν τα τζάκια τους γιατί αλλιώς θα παγώσουν οι άνθρωποι. Δύσκολοι καιροί. Πολικό ψύχος εδώ και μήνες, που να ανάβεις ένα από τα 3 κλιματιστικά.  Ο αέρας μυρίζει ξυλόσομπα, ό,τι πρέπει για τον νοσταλγό του κάμπου που βλέπει κάρβουνο και σκέφτεται σύγκλινο και του άλλου, εξημερωμένου Βαλκάνιου που ακούει Frank Sinatra, το 'White Christmas', το εμετικό 'Last Christmas' και φαντασιώνεται ότι κόβει βόλτες αγκαζέ στην Νέα Υόρκη. Η βασική ιδέα προς το παρόν είναι ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας που ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου, θα δηλητηριάσουμε ο ένας τον άλλο (εδώ). Άλλη μια εξαιρετική και  αποτελεσματική έκφραση αγανάκτησης. "Υγεία, πάνω απ'όλα", σύμφωνα με τη γνωστή ευχή που ξυπνάει τη χαμηλοβλεπούσα μπάμπω μέσα μας.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Επιθετική παθητικότητα


Καλά να πάθει, ο μπισκατάνθρωπος

Foxygen


η σαλάτα του Αγρίππα


:)

Άντε να φας μετά

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Blunt & Copeland


Ηλεκτοσόκ


Η δοκιμασία διεξήχθη σε συνθήκες άκρας μυστικότητας. Το σπίτι δεν δημιουργούσε καμία υποψία: σεμνό, με τραβηγμένα κουρτινάκια, και ένα συνηθισμένο πορτατίφ. Σε ήσυχη γειτονία, με χαμηλά κοινόχρηστα, ευήλιο.

Οι υποψήφιοι έκατσαν στις θέσεις τους. Τα καλώδια τοποθετήθηκαν στο σώμα τους με μικρές κομψές βεντουζίτσες, σε σημεία δικής τους επιλογής. Ήταν σαφές ότι βρισκόμασταν μπροστά σε kinkmaster της διανόησης.

Η συζήτηση ξεκίνησε. Το θέμα ήταν ανοιχτό, αλλά με την υποχρέωση να είναι ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό ή φιλοσοφικό.

Όποιος χρησιμοποιούσε τις ακόλουθες προτάσεις θα λάμβανε 2000 βολτ άμεσα και απροειδοποίητα:

"Βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο"
"Με ευρύτερες προεκτάσεις"
"Κρίσιμη"
"Βιβλίο-σταθμός"
"Ηχηρή απουσία"
"Με απρόβλεπτες συνέπειες"
"Η τέχνη δεν μαθαίνεται" (extra bonus: 3000 βόλτ)
"Είναι και κρίση αξιών"
"Η Δύση συναντά την Ανατολή"
"Κομβικό σημείο"
"Κατά μια έννοια"
"Ενδέχεται ακόμα και να"
"Θα φύγετε για τις γιορτές;"
"Μπα, πού να πάμε"

φωτό sinremordimientos

Αυτοάμυνα

Μάθημα 2: επίθεση από χιονάνθρωπο

Devoureth

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Χειροπέρδες


Φυσικός χυμός

Τώρα όλοι γίνονται υποφερτοί

Desalle

Μικρός ίλιγγος

Wave Machines


Ψεκασμένοι όλου του κόσμου


ανακουφιστείτε.

Αντί για Τέλος, αέναη επανάληψη. 

fromcydonia

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Κάτι για τον καθένα

Γραφείο υπαρξιστικών ερευνών

Συμπέρασμα ημέρας: "Ο κηπουρός μπορεί ν’ αποφασίζει τι είναι καλό για το καρότο"
(δηλ. 'Le jardinier peut décider de ce qui convient aux carottes')


LitReactor

Το τέλος του Fred

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Διλημματικός τουρισμός

Ratatat


Καλές γιορτές από τους Μάγια

  
Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το καταστροφολογικό θρίλερ «2012», βασισμένο σε ένα από τα πολλά εορτολόγια χαράς των Μάγια. Δηλαδή του πολιτισμού που ενώ προέβλεψε τη χρονική στιγμή της συντέλειας, εξαφανίστηκε αρκετά πιο πριν. Απρόβλεπτα, θα μπορούσαμε να πούμε. Άραγε οι προφήτες των Μάγια είχαν χρόνο να ασχοληθούν με τον δικό τους αφανισμό;

Η συγκεκριμένη ταινία έχει διπλό σκοπό: πρώτον, να ξεκουράσει μέσα από τον αγχολυτικό της χαρακτήρα, την αβρότητα κινηματογραφικής γραφής, τον σχεδόν θεατρικό διάλογο. Δεύτερον, να περάσει το μήνυμα ότι υπάρχουν αρχαίοι πολιτισμοί οι οποίοι παρότι έκαναν ανθρωποθυσίες για να πάει καλά ο τρύγος, ήταν «πολύ πιο μπροστά από εμάς». Εξάλλου, ποιος δεν θα εμπιστευόταν τους φρονιμίτες του σε έναν «εξελιγμένο» οδοντίατρο των Μάγια. Ειδικά αν έχει πολιτισμικού τύπου ενοχές που δεν ζει την εποχή που έκαναν εξαγωγή δοντιών στα κουρεία.

Η ιστορία, ως επί το πλείστον, εναλλάσσεται μεταξύ σκηνών όπου ολόκληρες πόλεις γλιστράνε σαν τηγανίτες μέσα σε ρήγματα και απανωτών συσκέψεων στον Λευκό Οίκο. Το μέγεθος της καταστροφής δικαιολογεί διάφορους σεναριακούς αυτοσχεδιασμούς. Μαθαίνουμε για παράδειγμα ότι ο σεισμός είναι της τάξεως των 10.5 Ρίχτερ. Και γιατί όχι 20; Γιατί στα 20 τελειώνουν όλα πολύ γρήγορα χωρίς θέαμα, όπως όταν κάποιος περπατάει στο δρόμο και πέφτει ξαφνικά σε φρεάτιο.

Έπειτα, βλέπουμε διάφορους κομπάρσους να σκοτώνονται από κατολίσθηση κονσερβών σε σουπερμάρκετ. Στους δρόμους ένα τεράστιο διαφημιστικό ντόνατ μετατρέπεται σε Μολώχ της ασφάλτου. Την ίδια στιγμή οι πρωταγωνιστές περνούν με το αυτοκίνητό τους μέσα από το 6ο γυάλινο κτίριο, κάτω από γέφυρες που θρυμματίζονται σαν φρυγανιές, γκαρίζοντας από το φόβο αλλά γενικά αγρατζούνιστοι. Λίγο μετά θα αποφύγουν εναέρια σύγκρουση με τρένο.

Βλέπουμε έναν πρόεδρο που συνιστά ψυχραιμία και ρεαλιστική προσέγγιση λίγα λεπτά αφού ο επιστημονικός σύμβουλος τού έχει πει ότι αν είναι τυχεροί έχουν 3 μέρες μέχρι το Τέλος. Ωστόσο, κάποια στιγμή χάνουμε τον πρόεδρο. Έχει αποσυρθεί στο ξωκλήσι για να προσευχηθεί - «συγγνώμη που σας διακόπτω» λέει ο επιτελάρχης «αλλά το LA μόλις έπεσε σε μια τεράστια τρύπα» (δηλ. «σταμάτα να προσεύχεσαι γιατί δεν τη βλέπω καλά τη New York»). Τέλος, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα της επίτασης για τη σωτηρία του Mr. President. Αν αφανιστεί η ανθρωπότητα αλλά σωθεί ο πρόεδρος, ποιανού πρόεδρος θα είναι;

Στη φωτό, σκηνή από γνωστή τηλεοπτική σειρά που κόπηκε ως ακατάλληλη, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των προοδευτικών σωματείων υπέρ των μεικτών γάμων.

Οι ειδήσεις στη γιδική




(ευχαριστώ Angela)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μου πήρε το αυτί η φωνάρα της

Penelope Slinger , “I hear what you say”, 2headedsnake