Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας



To history channel κατά διαστήματα παίζει ένα τρέιλερ για μια μάλλον διασκεδαστική σειρά για ένα ενεχυροδανειστήριο. Από την πόρτα του συγκεκριμένου καταστήματος περνούν παλαιοί χάρτες, σκάφανδρα, βαλσαμωμένα κουνάβια, ρόδες ανεμόπτερων, κουπόνια για αθλητικά γεγονότα προηγουμένων αιώνων, σουβέρ με φάτσες αγίων, καθώς και οι απαραίτητοι μικροαπατεώνες και πονηροί ανίδεοι. Ωστόσο, εδώ και μια εβδομάδα μέσα στο τρέιλερ έχουν μπει και εικόνες από ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό ντοκιμαντέρ για φυσικές καταστροφές που θα μπορούσαν να μας ξημερώσουν.

Ενώ κυλάει, λοιπόν, το upbeat τρέιλερ για το ενεχυροδανειστήριο, με υπόκρουση το κομμάτι ‘the best is yet to come’, βλέπουμε ξαφνικά δυο τρεις εμβόλιμες σκηνές από το εν λόγω ντοκιμαντέρ: τη Γη να ραγίζει και μετά να σκάει σαν θερμοπυρηνικό καρπούζι, ουρανοξύστες να τρέμουν σαν κρεμ καραμελέ και έπειτα να σωριάζονται λιπόθυμοι καταμεσής πολυσύχναστης λεωφόρου. Ενώ τρέχουν οι σκηνές αυτές, μια φωνή off camera προειδοποιεί για την πιθανότητα καταστροφικού σεισμού, τη μητέρα όλων των σεισμών, τη σεισμομάνα, με φωνή τόσο μπάσα που θυμίζει ρέψιμο.

Ενώ ατενίζουμε πλέον το μέλλον με αισιοδοξία, το the best is yet to come συνεχίζει να παίζει καθώς έχουμε ήδη επιστρέψει στο τρέιλερ του ενεχυροδανειστηρίου όπου ένα υπάλληλος προσποιείται ότι ασελγεί σε έναν ξύλινο χοίρο. Ο συνάδελφός του, ο οποίος στέκεται δίπλα στο ζεύγος της βιολογίας χωρίς σύνορα, λέει «σα να μου φαίνεται ότι το συμπάθησες το γουρούνι». Κάποιοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να σκεφτούν ότι τώρα που έφτασε ο πολιτισμός στο φόρτε του, είναι πράγματι καλή στιγμή να πέσει η πλανητική αυλαία. 

εικόνα dark roasted blend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου