Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Καισεκεσέ


Ένα ολόκληρο site αφιερωμένο στους δυο uber-σφίχτες, σε διάφορες φάσεις της ζωής τους: σε διαφημίσεις αρρενωπότητας των 80'ς με τις φλεβίτσες έτοιμες να σκάσουν, κρατώντας από τρία πολυβόλα σε κάθε χέρι - ο Συλβέστερ με τη θλιμμένη τσαντίλα του - ή φυλακισμένοι στα τετράγωνα κοστούμια της νιότης τους. Μια εκ πρώτης όψεως ανεξήγητη συλλεκτική απόφαση. Η συγκεκριμένη φωτό περιέχει και πρόταση για δίαιτα: βγάλτε το μακαρονάκι από τον κεσέ να το δει ο ήλιος, χαμογελάστε του, και ξαναβάλτε το μέσα.

Παραλία


Withers


Ταπανό Τουτσέ


Κάπως έτσι φαντάζεται ο υπόλοιπος κόσμος την περίπτωση της Ελλάδας και έχει σκυλιάσει: οι Rolling Stones αραχτοί στα δερμάτινα καθίσματα του τζετ, ίσως κάνοντας πρόβα τα τρια ακόρντα που τότε ήξεραν να παίζουν, και άσε τα υπόλοιπα στους πιλότους. Παρά τις καλές προθέσεις μερικών, οι περισσότεροι θα'θελαν κάποια παραδειγματική τιμωρία μας. Άλλοι εύχονται την παραδειγματική αυτοκαταστροφή: σύμφωνα με τη ξένη ειδησεογραφία, γίνονται οδομαχίες κάθε μέρα στην Αθήνα. Ακόμα και όταν δεν γίνονται, και τα πανό με τον τσε ανεμίζουν στον καθαρό αέρα, φροντίζουν να υπενθυμίσουν ότι έγιναν. Σε κάποια άλλα κανάλια ωστόσο η κοινωνική αναταραχή και η απειλή χρεοκοπίας είναι απλώς σύμπτωμα μιας θεμελιώδους διττότητας που εκφράζεται μέσα από το δίπολο 'μολότοφ-γιαούρτι'. 



Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μαζί σας


Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται επειδή κινδυνεύει το "κοινωνικό τους πρόσωπο", το οποίο έχουμε δει όλοι πολλές φορές.

Και τώρα κάτι εντελώς διαφορετικό


Οι ατάλαντοι πότες την έχουν άσχημα. Κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν απλοί αλκοολικοί. Η αδυναμία τους δεν έχει καμία σχέση με κάτι εξαιρετικό. Θα μπορούσε εξίσου να είναι αδυναμία στον μπακλαβά. Σε αντίθεση με τους 'ταλαντούχους', που μπορούν να πίνουν όσο θέλουν, γιατί θα τους συγχωρέσουμε την ανάγκη που έχουν να τροφοδοτήσουν τη Μούσα τους με καύσιμο. Μπορεί να πληρώσουμε και λεφτά για να τους δούμε να διαφημίζουν τον εθισμό τους. Όπως μπορούν να τον διαφημίσουν μόνο όσοι ξέρουν ότι αν παραγίνει το κακό, κάποιος κάπου θα τους σώσει.  

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κυριακάτικη διάθεση


ή, η σημασία του σωστού soundtrack

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

iON

Υπέροχες μουσικές εδώ

φ Mixtape

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Φαβοριτ


5 Easy Pieces, ταινία του 1970, που σημαίνει διάλογος που με βια καλύπτει μια σελίδα (η παραπάνω σκηνή είναι η πιο φλύαρη), μουγκές σκηνές που επιμένουν για ολόκληρα 5λεπτα χωρίς καμία μουσική υπόκρουση, απόλυτα ανακόλουθες συζητήσεις, απότομες αναχωρήσεις των χαρακτήρων και διπολικού τύπου ξεσπάσματα και μελαγχολίες.

"Είσαι ελεύθερη αύριο;" λέει ο Νίκολσον στη ξανθιά γυναίκα που μάλλον φλερτάρει. Βρίσκονται και οι δύο σε ένα σπίτι στη μέση του πουθενά, παρέα με έναν ψυχωτικό νοσοκόμο-σφίχτη και ένα πιανίστα που φοράει ορθοπεδικό κολάρο. Απάντηση: "όχι αύριο, αλλά μεθαύριο. Άργησες να έρθεις. Μου αρέσει η ιππασία. Και η ιστιοπλοΐα. Τώρα πάω να κάνω ένα ζεστό μπάνιο". Ε;

Πολλά ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα. Το τέλος όμως θα δικαιώσει κάθε επίμονο θεατή: ο Νίκολσον βρίσκεται στην τουαλέτα κάποιου βενζινάδικου, τον βλέπουμε να σκέφτεται επί 2 ολόκληρα λεπτά. Μετά στρέφεται προς τον καθρέφτη και κοιτάει το είδωλό του. Έπειτα μπαίνει σε ένα φορτηγό και φεύγει, αφήνοντας το αυτοκίνητό του και τη φίλη του να περιμένουν δίπλα στην αντλία.

Σε μια άλλη σκηνή, ίσως η καλύτερη, ο Νίκολσον, το μαύρο πρόβατο μιας οικογένειας μουσικών, επιστρέφει στο πατρικό του, μια σικ καλύβα με βελούδινους καναπέδες και κομψά αμπαζούρ, κάπου στη νωπή αμερικάνικη εξοχή. Ο πατέρας του, τον οποίο υποδύεται ένας τυχερός που το μόνο που έχει να κάνει είναι να κάθεται βουβός σε μια καρέκλα, έχει δει καλύτερες μέρες. Δεν είχε καλή σχέση με τον γιο του. Σε μια σκηνή που ο Νίκολσον τον πηγαίνει βόλτα σε έναν παραθαλάσσιο αγρό κάτω από έναν ασήκωτο ουρανό, λέει στον πατέρα του "Και να μπορούσες να μιλήσεις, δεν θα μου μίλαγες".

Εκδρομή 1

Εκδρομή 2


...  με το φάντασμα του Jim Morrison

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Φ-Books





Τα φρικτότερα βιβλία. Στο Awful Library Books.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Διακοπές






Πολύ σημαντική η επιλογή ξενοδοχείου, και ειδικά δωματίου (κλικ στην αριστερή στήλη).

φ Park West Gallery

Grinderman (δηλ Nick Cave)



Όπως πριν



Η ρήση ότι 'το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ό ίδιος ο φόβος' ακούγεται όλο και πιο συχνά. Ήδη κινδυνεύει να αδειάσει από νόημα: απλώς ακούγεται σωστή, ή ηχεί σωστά, σε όλες τις περιστάσεις. Ως σύνθημα κινδυνεύει να μετατρέψει την αποδοχή του σε ρεφλέξ.

Πρόσφατα ακούγεται συχνά και στις περιοχές όπου δεν πατάς πια μετά το σούρουπο. Ίσως επειδή διακινείται μια άρρηκτη σχέση μεταξύ εγκληματικότητας και μετανάστευσης, το να μην φοβόμαστε τον φόβο σερβίρεται ως έμμεσο αντιρατσιστικό μήνυμα. Όμως, ο φόβος της βίας υπάρχει ανεξάρτητα από εθνικές ή φυλετικές εικασίες.

Σε πολλές περιπτώσεις το σύνθημα καλεί τους κατοίκους να συνεχίσουν τη ζωή τους όπως πριν. Όμως το ότι δεν τη συνεχίζουν όπως πριν, επιλέγοντας να μην κάνουν πια βόλτες σε σκοτεινά σοκάκια, μπορεί να είναι απόλυτα λογικό αν είναι διαπιστωμένο ότι κάθε βράδυ γίνονται μαχαιρώματα. Ο φόβος τους δεν είναι μια αδέσποτη φοβία, αλλά αντίδραση σε πραγματικές συνθήκες.

Έπειτα, η εγκληματικότητα δεν είναι μόνο απειλή προς τρίτους αλλά και  σωματική βλάβη ή απώλεια ζωής για τα θύματα, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε μετανάστες. Παρά τις καλές προθέσεις, η προτροπή να συνεχίσουμε τη ζωή μας αφορά μόνο το σκέλος της απειλής, καλώντας μας να αντιμετωπίσουμε το φόβο σαν να είναι απλώς μια αρνητική ψυχολογική κατάσταση που πρέπει να ξεπεράσουμε. Που ως προτροπή είναι τουλάχιστον άστοχη αν σκεφτεί κανείς τα θύματα της βιας.






Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ροκ

Ο,τι μπορεί

Cold Cave



 Οτιδήποτε θυμίζει joy division/new order

Ποιοι φτιάχνουν τα βιβλία



Τότε



Αύριο

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κυνισμός




'Πού'σαι ρε;'. Το ακούει από τότε που γεννήθηκε. Τώρα έμαθε να το λέει.

φ fuck yeah dementia

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Who



... are you?

"Οι ηχογραφήσεις των άλμπουμ μας δεν είχαν καμία σχέση με ήχο, αλλά με την προσπάθεια να παραμείνει ο Keith Moon στο γαμημένο σκαμπό του" - Pete Townshend.

Ταγκανίκανιγκα



"...έρχεται από την Ταγκανίκα ένας νέγρος και λέει 580" για το Ελληνικό. Αν ήταν λευκός η κατάντια θα ήταν μικρότερη; Ο  ΜΘ χαιδεύει παλαιορατσιστικά ρεφλέξ, που πολλοί βρίσκουν ακόμα χαριτωμένα ή γραφικά. Αν και πρώην βουλευτής, καταφέρνει να εμπνέει τον κόσμο κατά του πολιτικού κατεστημένου.

φ Polish Londoner

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011