Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Καλό μόνιμο χειμώνα

 

 

Πώς θα ήταν ένας πυρηνικός χειμώνας; Θα ήταν άραγε το μόνο που μπορεί να σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη; 

Ομοιοπαθητικά μιλώντας πρέπει κανείς να πολεμάει τη βλακεία με τη βλακεία. Κρίμα όμως που δεν θα επιζήσει κανείς, με τόσες παραγγελίες για καταφύγια. Και μη ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί την Άννα Καρένινα, κανέναν Προύστ γιατί θα υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για ανάγνωση.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Από το πρωί φαίνεται

Back to basics

 

Όχι, λίγη φιλοσοφία δεν κάνει καλό γιατί τότε αρχίζεις να περιφέρεσαι και να λες σοφίες στα κοινωνικά δίκτυα για την ηθική, τα δικαιώματα, την ταυτότητα κλπ κλπ, ως προοδευτικός, ανοιχτόμυαλος και, κυρίως, ανεκτικός. Αντίστοιχα, λίγη χειρουργική δεν κάνει καλό, αν αυτό θεωρείς ότι σου δίνει το δικαίωμα να χειρουργήσεις. 


Εξάλλου, η έρευνα έχει δείξει ότι ο πλανήτης θα ήταν σε σαφώς καλύτερη κατάσταση αν οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν το στόμα τους για βασικές λειτουργίες όπως το μάσημα τροφής, αντί για την ομιλία. Ούτως ή άλλως, η στέρηση του πρώτου πάντα μας έκαιγε περισσότερο.


Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Thundercat

Το φως στο τέλος του τούνελ είναι το τραίνο που έρχεται

 


Όταν κάποιος λέει 'στα λέω όπως είναι, για να είσαι προετοιμασμένος', πιστεύει πραγματικά ότι σου προσφέρει ένα δώρο. Το δώρο του είναι η υπενθύμιση κάποιας καταστροφής που θα ‘ρθει και για την οποία δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Αν είχες καταφέρει για λίγο να απαλλαγείς από τη σκέψη, να γίνει ένα μικρό θαύμα παροδικής λήθης, ο καλοθελητής θα στο θυμίσει, γιατί είναι ένας ναυτοπρόσκοπος της αλήθειας.

 Συχνά, η επιστήμη ανακοινώνει όλο χαρά ότι μπορείς να προβλέψεις πλέον με ένα απλό δείγμα ούρων ότι σε 20 χρόνια θα είσαι φυτό από μια ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπεύσει. Δεν έχουμε βρει το φάρμακο αλλά έχουμε, ευτυχώς, βρει τρόπους να μάθεις όσο πιο νωρίς γίνεται ότι θα γίνεις γκα γκα. Έτσι, ώστε να σε συνοδεύει αυτή η σκέψη σε οτιδήποτε κάνεις από εδώ και στο εξής μέχρι να γίνεις πραγματικά γκα γκα. 'Εισιτήρια για τους Radiohead το 2026; Μπα, παιδιά μην πάρετε για μένα, το self-test που έκανα το πρωί δείχνει ότι θα είμαι παράλυτος στο δεξί πόδι και το αριστερό χέρι'.

 Ο αστεροειδής είναι από τα αγαπημένα της δημοσιογραφικής καταστροφολαγνείας γιατί είναι η απόλυτη νομοτελειακή καταστροφή, το πραγματικά αναπόφευκτο σε εντελώς σουρεαλιστικές διαστημικές κλίμακες (ένας μετεωρίτης μεγέθους κεφτέ αφανίζει ολόκληρη πόλη, ένα σκουπιδάκι-ψίχουλο που ταξιδεύει με ταχύτητα 3000χλμ/ώρα μπορεί να τρυπήσει τον διαστημικό σταθμό και να τον κάνει να εκτοξευτεί σαν τρύπιο μπαλόνι προς τον Κρόνο). Στο σημερινό επεισόδιο, σκέψεις για το αναπόφευκτο που μπορεί να συμβεί, μαζί με μια εικόνα πρόσκρουσης στον γείτονά μας, τον Δια, έτσι για να το έχουμε και ως εικόνα στο νου μας.