Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Smells like Γκουίνεθ's Spirit



Αν βρίσκουμε το άρωμα τού της Γκουίνεθ ευρηματικό, τι να πούμε για τα ονόματα των σχολιαστών, μεταξύ τους η Θεία Μούνα, η Κουράς Γάτας, ο Μπέιζμπολ δεν είναι Σεξ και πολλοί άλλοι εκλεκτοί.


Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η κομπόστα του Κώστα



Στην πονεμένη Αυστραλία συνελήφθησαν 24 για εμπρησμό. Ελαφρά απογοήτευση για ορισμένους στο στρατόπεδο της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο εμπρηστής είναι κλασική περίπτωση βλαμμένου, φτωχή σε πολιτικο-ιδεολογικές προεκτάσεις. Χαλάει λίγο την αφήγηση που στρέφεται κατά του νοικοκύρη που καταστρέφει τον πλανήτη με τις καπιταλιστικές συνήθειές του. Η νέα μόδα είναι ο ακτιβισμός ως πρόφαση για να ασχολείσαι με τους ιδεολογικούς εχθρούς σου, αντί να ασχολείσαι με το ζήτημα που υποτίθεται ότι σε καίει.

Ωστόσο, ο πραγματικός οικολόγος αντιμετωπίζει το σώμα του ως ανακυκλώσιμη συσκευασία, ακόμα και ως κομπόστ. Προσεχώς και κάρτες δωρητή σώματος (με ή χωρίς επιλογή δέντρου). 

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τα πάντα να ζευγαρώνουν



Χιλιάδες τα κοάλα και τα καγκουρό που κάηκαν, όπως μας θυμίζει άοκνα η κοινωνική δικτύωση. Φυσικά κάηκαν και άλλα ζώα, αλλά αυτά είναι τα πιο cute. Κάποτε η υφήλιος περίμενε τα panda να ζευγαρώσουν. Αγωνία μετά, θα είναι αγόρι ή κορίτσι; Πότε θα φάει το πρώτο του μπαμπού; Έχουν μαύρους ή άσπρους κύκλους γύρω από τα μάτια; Ιράκ λέγεται τελικά η Ιράν;

Στο μεταξύ, οι σωματικά πιο προικισμένοι που ζουν ανάμεσά μας, ας αναλογιστούν πιο αποτελεσματικές μορφές βοήθειας, αντί να στέλνουν ο ένας στην άλλη τη συγκίνηση τους και τις κλαμένες φατσούλες (έβαλα κατά λάθος τη διπλανή που γελάει, πώς τη σβήνω; please help). Last but not least, το ότι επιτέλους βρέχει στην Αυστραλία φυσικά οφείλεται σε προσευχές

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

το πρωιναδικό μέσα σου



Σήμερα, ακούγοντας ένα ιδιαίτερα αξιόλογο συγκρότημα, μιας και με τα όσα συμβαίνουν καλύτερα να μη χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε άσκοπες μουσικές αναζητήσεις, ας αναρωτηθούμε γιατί απαγορεύεται το τσιγάρο (ένα γενικότερα σωστό μέτρο αν δεν είχε πάρει ηθικές διαστάσεις) αλλά ο χυμός μπορεί να σερβίρεται σε βαζάκι μαρμελάδας (μια μπούρδα που έχει βγάλει ρίζες κανονικότητας). Επίσης, αναζητείται εστιατόριο με μη φιλικό προσωπικό ('μια γεμιστά...Ευχαριστώ'), γιατί τις περισσότερες φορές απλώς θέλεις να φας και όχι να κάνεις καινούργιους φίλους ('καλη-σπεεερα, πώς περάσαμε τα Χριστούγεννα, περιμένετε παρέα ή να βάλω τις φωνές; Να θυμίσω ότι τα γλυκά μας είναι κουραμπιέδες και μελομακάρονα, χαχα, πλάκα κάνω').

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

erykah 4ever



ολόφρεσκο

Ding an sichτίρ είπε ο Καντ και δεν έγραψε 4η Κριτική



Μετά από απαίτηση και των 3 αναγνωστών του Ding an sich, επιστρέφουμε με ένα ακόμα επεισόδιο του Ήλθεν η Ώρα Σας, για όσους νόμιζαν ότι ο μικρόκοσμος των κουραμπιέδων και των σαλιωμένων συγγενικών φιλιών τους απομάκρυνε από κάθε κίνδυνο.

Άσχημα νέα για όσους επαναπαύονται στη σκέψη ότι οι πιθανότητες να μας χτυπήσει ένα διαστημικό βότσαλο είναι ελάχιστες. Τώρα έρχεται σμήνος, κάποιο απο αυτά θα βρει το στόχο του. Η ανακάλυψη είναι τόσο φρέσκια που τα χέρια των επιστημόνων τρέμουν τόσο που δεν μπορούν καν να στείλουν μήνυμα σπίτι 'φάτε, θα αργήσω'.

Τα χειρότερα του καιρού είναι μπροστά μας. Όχι, μέχρι τώρα δεν ήταν τα χειρότερα. Τώρα είναι. Και μετά από αυτά, τα επόμενα θα είναι χειροτερότερα. Κοινώς, δεν έχουμε δει τίποτε μέχρι τώρα, ούτε αύριο θα έχουμε δει, γιατί τα χειρότερα είναι πάντα μπροστά. Όμως, η ευχή για το νέο έτος είναι να βγει δελτίο καιρού που να είναι λίγο πιο χρήσιμο από 'ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά και πιθανότητα έντονης βροχής, θερμοκρασία από -5 μέχρι 38 Κελσίου' γιατί έτσι ξέρω και εγώ.

'Οι χιονοστιβάδες δεν σκοτώνουν τους ανθρώπους, οι άνθρωποι σκοτώνουν τους ανθρώπους με χιονοστιβάδες' είναι η δήλωση μιας ειδικού (οι καρχαρίες δεν τρώνε ανθρώπους, οι άνθρωποι τρώνε ανθρώπους με καρχαρίες) η οποία διεκδικεί το Βραβείο Εξιλέωσης Φύσης και Ενοχοποίησης του Ανθρώπου 2019. Παρόλα αυτά, η περιγραφή των όσων συμβαίνουν στα θύματα χιονοστιβάδων είναι κατατοπιστική και σίγουρα παρέχει μια θαυμάσια πρώτη ύλη για τον σημερινό βραδινό ύπνο, δηλαδή τα λίγα λεπτά που δεν θα σκεφτόμαστε το σμήνος.