Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Chet Baker


'Στις ομορφιές σου σήμερα'






Μια από τις πολλές φράσεις-καμικάζι. Η συγκεκριμένη παραπέμπει σε ένα χτες και ίσως ένα αύριο μικρότερου κάλλους.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

lcd soundsystem


πάρε πόδι



Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η ποδηλασία ήταν ένα ηθικό επίτευγμα (ή οικολογική δήλωση) και πρόφαση για να φορεθούν ρούχα αδικαιολόγητης ανατομικής ακρίβειας τις Κυριακές. Προτείνουμε να αποφεύγουν το πεζοδρόμια γιατί μαζί με όσους προετοιμάζονται για τον 243ο μαραθώνιο της πόλης, δεν έμεινε ούτε ένας περιπατητικός φιλόσοφος.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Chet Baker


όλου του κόσμου ενωθείτε



Όταν λέμε ότι τα κοινωνικά δίκτυα επιτρέπουν την εξάπλωση των ακραίων απόψεων και της μισαλλοδοξίας, το λέμε μάλλον επειδή δεν είναι πολιτικά ορθό να αναφερθούμε στην ύπαρξη ορδών κρετίνων που τώρα έχουν φωνή. Είναι εντυπωσιακό πόσα επιχειρήματα στρέφονται κατά των μέσων που χρησιμοποιεί ο κάθε κρετίνος, αντί κατά του ίδιου του κρετίνου.

Πάμε όπως τότε



Αφιερωμένο στον επόμενο που θα πει 'σαν τον παλιό καλό καιρό'.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Eric Gayles


Η γκάιντα του υπαρξισμού



Απολαυστικότατη δυσμενής κριτική  από τον one and only Όργουελ για βιβλίο του Σαρτρ (εδώ σε ένα προσκύνημά του), αυτού του 'σάκου με αέρα'.

Faithfull




Η ιστορία επιστρέφει ως υπερθέρμανση



Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, όπως λένε αυτοί που ενδιαφέρονται για την ανεκτικότητα χωρίς  σχέδιο συγκατοίκησης. Σήμερα δεν λέμε πια 'ηλίθιος', λέμε απλώς Άτομο με Μη Δυαδικές Απόψεις, όπως για παράδειγμα ότι η Γη είναι επίπεδη ή ότι η Γκρέτα στην πραγματικότητα είναι χρυσοθήρας που, λόγω αμαρτιών της, επέστρεψε ως οικολόγος στον ίδιο πλανήτη αλλά με υπερθέρμανση.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Lucky man



τότε

Ήλθεν η Ώρα μας: ασ΄το, μην αγχώνεσαι



Σε αντίθεση με την πρόγνωση του καιρού, που όπως είδαμε λειτουργεί σαν gps που σου λέει μόνο 'είσαι ΕΔΩ', οι προγνώσεις της NASA θέλουν πάντα να είναι ακριβείς.

Στο σημερινό επεισόδιο του 'Ήλθεν η Ώρα μας΄, θα δούμε πως σύμφωνα με την πρόσφατη ειδοποίηση τακτοποίησης εκκρεμοτήτων για αστεροειδή (που όπως και στην ιατρική, είναι η μόνη χρησιμότητα της ενημέρωσης για το αναπότρεπτο - εκτός από τη χαρά που δίνουν στον ειδικό), έχουμε μέχρι τις 6 Μαϊου 2022, ακριβώς 166 χρόνια μετά τη γέννηση του Φρόϋντ και ανήμερα της Αγίας Σεραφειμούλας.

Για να μην απωθήσουμε το νέο μέχρι τότε, οι επιστήμονες φροντίζουν πάντα ώστε να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε με τη σκέψη του αναπότρεπτου. Τα μεγέθη αστεροειδών συνήθως αποδίδονται με όρους γνωστών αντικειμένων, για να μπορεί να μπει πιο εύκολα η σκέψη της καταστροφής σε κάθε σπίτι.

Μια πρόσφατη αναζήτηση εμφανίζει συγκρίσεις με:
Ουρανοξύστες
Τη στήλη του Νέλσονα
Διώροφα λεωφορεία
Γήπεδα ποδοσφαίρου
Μικρά αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
Την Αγγλία
Το Μπιγκ Μπεν

Και, ίσως, για πρώτη φορά: την πυραμίδα της Γκίζας.

Το 2021 για πρώτη φορά ο μάστορας θα πει 'άστο, μην αγχώνεσαι'.


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Tony Joe White



Άννυ, ο αλλιγάτορας έφαγε τη γιαγιά σου

Ε συγγνώμη, πού κάνει τέρμα αυτή η φυσαρμόνικα;



Μια γρήγορη αναζήτηση του 'λεωφορείο φυσαρμόνικα' βγάζει κυρίως λεωφορεία ακορντεόν.

Μια άλλη γρήγορη αναζήτηση του 'λεωφορείο ακορντεόν' βγάζει ορισμένα λεωφορεία ακορντεόν και κάποιους που παίζουν ακορντεόν σε λεωφορεία.

Όποιος έχει δει επιτέλους λεωφορείο φυσαρμόνικα ας μιλήσει να λυθεί το θέμα.




Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ήλθεν η ώρα μας: Τα Νέα από τη Βουβωνική Χώρα




Στο σημερινό επεισόδιο του "Ήλθεν η Ώρα μας", ρίχνουμε μια ματιά στη βουβωνική πανώλη με αφορμή μια πρόσφατη υπενθύμιση ότι τα συμπτώματά της μοιάζουν με το κοινό κρυολόγημα. Για όσους νομίζουν ότι θα περάσει με ντεπόν.

Όπως πάντα, υπάρχουν άσχημα και χειρότερα νέα:

1. η κυρία με το μαύρο πουκάμισο ('σήμερα λέω να βάλω μαύρο γιατί θα μιλήσω για τον μαύρο θάνατο') μας αφήνει με τη σκέψη ότι γλιτώσαμε από την βουβωνική πανώλη αλλά πάντα υπάρχουν άλλες.
2. Αν παρόλα αυτά παραμένουμε αισιόδοξοι, ο κύριος προηγουμένως θυμίζει ότι λόγω της αλληλοεξάρτησής μας σήμερα, μια πανώλη θα ήταν χειρότερη από το μεσαίωνα. 

Τότε που έπεσα για σένα


Παρθένος με ωροσκόπο Στατιστικό

Μπορούμε να πούμε τα ακόλουθα

1. Ότι 1 στους 21 είναι υπερβολικά χαρούμενος (ναι, είναι 21).
2. Ότι οι 20 δεν περίμεναν να έρθει και αυτός (πχ επειδή η κράτηση είναι για 20)
3. Ότι όλοι οι καλοί χωράνε σε μια τραγωδία

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Κλιμακτηριακή αλλαγή



Η νέα τάση στην πρόβλεψη του καιρού είναι να σου δείχνει τι καιρό κάνει τώρα, την ίδια στιγμή που τον κάνει. Ας δούμε ένα παράδειγμα.

Το μετεωρολογικό δείχνει ήλιους σαν τάληρα όλη την ημέρα. Βγαίνεις χωρίς ομπρέλλα, ολόσωμο νάϋλον ή σακούλες Σκλαβενίτη για τα πόδια.

Στις 4:13 βρέχει καρεκλοπόδαρα. Κοιτάς από περιέργεια την πρόγνωση. Έχει μόλις αλλάξει. Σου δείχνει καταιγίδα. Καμιά φορά μπορεί να δείχνει και πανσέληνο.

Το μετεωρολογικό επιβεβαιώνει αυτό που βλέπουμε. Δεν είναι λίγο αν το σκεφτεί κανείς.

(εικόνα this isn't happiness)